Lockdown: Στόχος οι βόλτες σε βουνό και θάλασσα από το Σάββατο

Εξετάζεται η απελευθέρωση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο

Δείτε το απόσπασμα από την ενημέρωση για τους εμβολιασμούς σχετικά με το Πάσχα

Η κόπωση των πολιτών από τους πολύμηνους περιορισμούς και η αναποτελεσματικότητα των μέτρων οδηγούν τους ειδικούς στην επανεξέταση της κατάστασης και στην τροποποίηση ορισμένων μέτρων.

Στόχος των ειδικών και της κυβέρνησης είναι να αποφεύγονται οι συγκεντρώσεις σε σπίτια και ο κόσμος να επιλέγει να βγαίνει σε ανοιχτούς χώρους, ιδιαίτερα τώρα που η μέρα μεγαλώνει. Η καλοκαιρία άλλωστε βοηθά στη μείωση διασποράς του κορωνοϊού, όπως φάνηκε και από τα περσινά δεδομένα.

Γεραπετρίτης για lockdown: Το φετινό Πάσχα θα είναι πολύ καλύτερο

Ένα από τα μέτρα που δυσκολεύει ιδιαίτερα τους πολίτες είναι η απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση σε χώρους πρασίνου και πάρκα, ιδιαίτερα όσοι ζουν με μεγάλες πόλεις, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να «ξεσκάσουν».

Μετά την τελευταία τροποποίηση των μέτρων, από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου η μετακίνηση από δήμο σε δήμο δεν επιτρέπεται για σωματική άθληση, ψώνια και επίσκεψη σε αρχαιολογικούς χώρους. Ωστόσο, επιτρέπεται για επίσκεψη σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής κατόπιν ραντεβού.

Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 FM, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που εξετάζονται είναι και η απελευθέρωση της διαδημοτικής μετακίνησης, ώστε οι πολίτες να έχουν διέξοδο στην ύπαιθρο και να περιοριστούν οι συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

Από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε στις μετακινήσεις, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις.

Ωστόσο τόνισε πως είναι νωρίς ακόμη για να γίνεται λόγος για μετακινήσεις από νομό σε νομό και για ελεύθερη μετακίνηση το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Τετάρτη, όμως δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία ανακοίνωσης των τελικών αποφάσεων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top