Ιντερπόλ:Αναζητά εκείνους που βεβήλωσαν την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Η βεβήλωση της σημαίας είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο

Τη συνδρομή της Ιντερπόλ ζητούν οι Ελληνικές Διωκτικές Αρχές, για τον εντοπισμό των Τούρκων δραστών που βεβήλωσαν με μπογιές την Ελληνική σημαία, η οποία είναι ζωγραφισμένη στην πλαγιά του Καστελόριζου

Προβοκάτσια: Πέταξαν κόκκινη μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Η βεβήλωση της σημαίας είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβριο. Όπως έδειξε η έρευνα, με drone που απογειώθηκαν από την παραθαλάσσια πόλη Κας της Τουρκίας, οι δράστες μετέφεραν μπαλόνια με κόκκινη μπογιά και λέρωσαν την γαλανόλευκη. Ενώ από μεγάφωνο που ήταν προσαρμοσμένο πάνω στα drone, ακούγονταν ο Τουρκικός Εθνικός Ύμνος. 

Ζητήθηκε η συνδρομή της Ιντερπόλ, ώστε να πιεστεί η τουρκική πλευρά να κάνει έρευνες, στο πλαίσιο της αμοιβαίας συνεργασίας της Ιντερπόλ και στο εκεί παράρτημα της Τουρκίας. Τώρα τι προσδοκά η χώρα μας; Όχι και πολλά, ως αναφορά την ενεργοποίηση της τουρκικής αστυνομίας, για να υπάρξουν κάποια αποτελέσματα.  

ΥΠΕΞ για τις μπογιές στο Καστελόριζο: Ζητά την άμεση καταδίκη από Τουρκία

Είναι ωστόσο μια πράξη πίεσης και περισσότερο ένας έμμεσος εξαναγκασμός της τουρκικής πλευράς, να παραδεχθεί σε μια διεθνή αστυνομική υπηρεσία όπως είναι η Ιντερπόλ, ότι αυτή η απαράδεκτη ενέργεια, ξεκάθαρα οργανώθηκε και εκτελέστηκε από το έδαφός της. 


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top