Στα «μαύρα» η Κρήτη - «Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του μικρού Ζαχαρία

«Δε θα ξανάρθει ο καλός μου. Με τίποτε το φως μου» μοιρολαγάει η γιαγιά του

Εικόνες από αρχαία τραγωδία εκτυλίχθηκε στη Λιγόρτυνο, όπου κηδεύτηκε ο μικρός Ζαχαρίας, ο οποίος έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο και μετά από γενναία μάχη άφησε την τελευταία του πνοή. 

Η νεκροφόρα με το λευκό φέρετρο έκανε την εμφάνισή της λίγο μετά τις 14.00, κάνοντας όσους ήταν παρόντες ξέσπασαν σε δάκρυα για το δίχρονο αγγελούδι, που έφυγε άδικα από τη ζωή.

Φέρετρο Ζαχαρία

Η εικόνα του λευκού φέρετρου έκανε τους πάντες να λυγίσουν / Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr

Όλο το χωριό είναι στο πλευρό της οικογένειας, η οποία βιώνει στιγμές ανείπωτου πόνου.

Λιγόρτυνος: Στρωμένοι με λευκούς κρίνους οι δρόμοι

Οι συγχωριανοί της οικογένειας για να αποχαιρετήσουν τον μικρό Ζαχαρία, έστρωσαν τον δρόμο, απ΄ όπου πέρασε η σορός του, με λευκούς κρίνους / Πηγή φωτογραφίας: zarpanews.gr

Για να το αποχαιρετήσουν, έστρωσαν τον δρόμο απ' όπου πέρασε η σορός του με λευκούς κρίνους. 

Λουλούδια στρουμφάκια για τον μικρό Ζαχαρία

Ανθοδέσμες με λευκά λουλούδια και με στρουμφάκια για τον μικρό Ζαχαρία / Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr

Η γιαγιά του παιδιού, που με δυσκολία στέκεται στα πόδια της, ραγίζει καρδιές με το μοιρολόι της. Η εικόνα της να κλαίει, αγγίζοντας το κηδειόχαρτο του εγγονού της είναι ανατριχιαστική.

Γιαγιά Ζαχαρία Κρήτη μπροστά από κηδειόχαρτο

Η  γιαγιά του μικρού Ζαχαρία κλαίει αγγίζοντας το κηδειόχαρτο του εγγονού της  / Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr

«Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε, καλέ μου. Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου. Και δε θα ξανάρθει ο καλός μου. Με τίποτε, με τίποτε το φως μου».

Οι γονείς και οι κάτοικοι του χωριού Λιγόρτυνου θρηνούν για δεύτερη φορά τον μικρό Ζαχαρία. Τους είχαν ανακοινώσει ότι είναι νεκρός, αλλά λίγο αργότερα - κι ενώ είχε έρθει η νεκροφόρα να τον παραλάβει από το κέντρο Υγείας - ένα καρδιογράφημα εμφάνισε τον σφυγμό του. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ηρακλείου, όπου παρέμεινε για ένα 24ωρο. 

Ο μικρός Ζαχαρίας που έφυγε άδικα από τη ζωή

Ο δύο ετών Ζαχαρίας έδωσε γενναία μάχη αλλά κατέληξε λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας / Πηγή φωτογραφίας: cretapost.gr

Ο μικρούλης, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, τελικά κατέληξε, λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας. 

Η οικογένεια λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσει το παιδί της, αποφάσισε να βαφτίσει τη μικρή του αδερφή, που ήρθε στον κόσμο πριν λίγους μήνες, θέλοντας να τηρήσουν την τοπική παράδοση, που θέλει τις οικογένειες να μην έχουν αβάπτιστα μέλη πριν κηδευτεί κάποιο άλλο. Της δόθηκε το όνομα Νεκταρία.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ ακόμη υπήρχαν ελπίδες ότι ίσως να τα κατάφερνε τελικά το άτυχο αγοράκι, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας.

Θεία Ζαχαρία: «Όλα έγιναν μέσα σε δέκα λεπτά»

Με βαρύ πόνο περιέγραψε τις φρικτές στιγμές της τραγωδίας η θεία του μικρού Ζαχαρία.

«Μίλησα με τη γιαγιά του στις 11 το βράδυ και μου είπε “σβήνει το αγγελούδι μου, σβήνει το αστέρι μου”. Δεν κοιμήθηκα όλη νύχτα. Την πήρα στις 6 το πρωί και μου είπε ότι το χάσανε. Κλαίνε και θρηνούνε. Αυτό το πράγμα δεν το περίμενε κανένας», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε, ήταν εκεί την ημέρα, που έγινε το κακό: «Είχε έρθει από το σούπερ μάρκετ η μαμά τους και τα μωρά τα είχε κρατήσει η γιαγιά. Η μητέρα του πήρε το μωρό στην αγκαλιά μαζί με δύο τσάντες. Είπε του Ζαχαρία να κάτσει με τη γιαγιά του και πως θα γύριζε να τον πάρει. Αυτό δεν ήθελε, έλεγε “σπίτι, σπίτι”. Πήγαινε μπροστά ο Ζαχαρίας και πίσω η μαμά με το μωρό. Μπήκε μέσα να φτιάξει τα πράγματα και όταν βγήκε έξω, είχε χάσει τον Ζαχαρία. Έψαξε εδώ και εκεί. Το είπε στους εργάτες και έρχεται ένας εργάτης και μας λέει “χάσαμε τον Ζαχαρία. Εδώ είναι;”. Του είπαμε "όχι". Έγινε αυτό το πράγμα μέσα σε δέκα λεπτά».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top