Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Ακύρωσε την επίσκεψή του ο Εμανουέλ Μακρόν

Σε αυστηρό lockdown το Παρίσι - Τι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας

Ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση στις 25 Μαρτίου ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, με τη σύζυγό του, Μπριζίτ Μακρόν.

25η Μαρτίου: Επίδειξη ισχύος με υψηλούς προσκεκλημένους 

Όπως έκανε γνωστό ο Γάλλος Πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, ο Μακρόν δε θα έρθει στη χώρα μας λόγω του αυστηρού lockdown στη Γαλλία και εξαιτίας της επιδεινωμένης επιδημιολογική εικόνας των τελευταίων ημερών.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με έφιππους, ιστορικά λάβαρα και Rafale ο εορτασμός

Εμανουέλ Μακρόν - Μπριζίτ Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ Μακρόν. AP Images

Παράλληλα, ο Καστέξ ανήγγειλε τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων. Από τα μεσάνυχτα και για έναν μήνα, οι κάτοικοι του Παρισιού και άλλων «κόκκινων περιοχών», δε θα μπορούν να κάνουν παρά ψώνια πρώτης ανάγκης. Οι μετακινήσεις μεταξύ νομών απαγορεύονται, ενώ μετατίθεται και η έναρξη απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά μία ώρα νωρίτερα, στις 7 μ.μ.

25η Μαρτίου: Οι υψηλοί προσκεκλημένοι - Παρουσιαστής ο Νίκος Αλιάγας

Μπορεί ο Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ να μην παρευρεθούν στην παρέλαση της Πέμπτης λόγω των νέων επιδημιολογικών δεδομένων της Γαλλίας, ωστόσο το «παρών» θα δώσουν όπως όλα δείχνουν ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα από τη Μεγάλη Βρετανία και ίσως ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν και η συζύγός του, Βλαντλένα. 

Με παρουσιαστή τον Νίκο Αλιάγα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Κάρολος - Καμίλα

Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος και η δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα. AP Images

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα περιηγηθούν στο εκσυγχρονισμένο κτίριο της Εθνικής Πινακοθήκης, που θα κάνει εγκαίνια εκείνη την ημέρα, με οικοδεσπότες την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Την τηλεοπτική μετάδοση της παρέλασης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα κάνει ο γνωστός δημοσιογράφος – παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στο Παρίσι.

Παρέλαση 25η Μαρτίου: Με έφιππους και Rafale ο εορτασμός

Ο χρόνος για τον εντυπωσιακό εορτασμό των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση μετρά αντίστροφα, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις και αναμένεται ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται συγκρότηση φάλαγγας ιστορικών τμημάτων που θα προηγηθεί της παρέλασης. Θα παρελάσουν τα ιστορικά λάβαρα και οι σημαίες της Επανάστασης, καθώς και έφιππα τμήματα με παραδοσιακές πολεμικές φορεσιές, ενώ παραδοσιακές στολές θα φορούν και μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και της Σχολής Ευελπίδων.

Το θέαμα πάνω από τον ουρανό της Αθήνας εκείνη τη μέρα θα κόβει την ανάσα, αφού αναμένεται να πετάξουν ελληνικά μαχητικά, μαζί με τέσσερα αμερικανικά F-16, τέσσερα γαλλικά Rafale και F-15 της Σαουδικής Αραβίας, μιας που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα για ασκήσεις. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top