25η Μαρτίου: Επίδειξη ισχύος με υψηλούς προσκεκλημένους 

H παρέλαση και «Η Σχολή των Αθηνών» που στέλνει ο Μακρόν στην Αθήνα  

Δείτε στο video τι μετέδωσαν η Κ. Τσαμούρη και ο Κ. Συμεωνίδης για τους υψηλούς προσκεκλημένους για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και την παρέλαση στην Αθήνα  

Η  Ελλάδα θα γιορτάσει με λαμπρότητα την 25η Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 21, κάνοντας παράλληλα επίδειξη ισχύος. Η εικόνα των υψηλών προσκεκλημένων από συμμαχικές χώρες που θα δώσουν το παρών στις εκδηλώσεις, θα κάνει το γύρο του κόσμου και θα στείλει μήνυμα αποτροπής προς πάσα κατεύθυνση!

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Με έφιππους, ιστορικά λάβαρα και Rafale ο εορτασμός

 Όλες οι μεγάλες δυνάμεις αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα είναι στο επίκεντρο του γεωπολιτικού ενδιαφέροντος και έρχονται στη χώρα μας εν μέσω πανδημίας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. 

Συγκεκριμένα έρχονται: Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και διάδοχος του βρετανικού θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμίλα, ο Ρώσος Πρωθυπουργός Μικαήλ Μισούστιν και ο καλός μας φίλος και Πρόεδρος της Κύπρου Αναστασιάδης, με τη σύζυγό του Άντρη.

25η Μαρτίου: Παρέλαση στο Σύνταγμα με καλεσμένους Μακρόν, Πούτιν, Κάρολος

Οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν τη στρατιωτική παρέλαση - 30 άτομα το ανώτερο θα είναι στο σύνολο οι επίσημοι- ενώ θα ξεναγηθούν στην νέα πινακοθήκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star  θα έχουν και κατ’ ιδίαν επαφές με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, οι Γάλλοι θα μας δανείσουν και την ταπισερί που απεικονίζει τη «Σχολή των Αθηνών». Το συγκεκριμένο έργο του Ραφαήλ που θεωρείται ο «εθνικός θησαυρός» τους, σύντομα θα τοποθετηθεί στο περιστύλιο της Ελληνικής Βουλής, ως μια ακόμα κίνηση που επιβεβαιώνει το «Ελλάς-Γαλλία- Συμμαχία». 

Στην Αθήνα ο Ρώσος πρωθυπουργός για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821 

Μόνο από την τηλεόραση, θα δούμε πάντως  φέτος την παρέλαση στο Σύνταγμα, καθώς δεν θα επιτραπεί η παρουσία κόσμου.

Είναι πολύ πιθανόν να δούμε και έφιππους με παραδοσιακές στολές, μόνο που επειδή ο Ελληνικός Στρατός δεν έχει άλογα και Ιππείς, τη λύση ίσως δώσει τελικά κάποιος Ιππικός Σύλλογος.

Παρουσιαστής της παρέλασης θα είναι ο Νίκος Αλιάγας.

Στο λιμάνι του Πειραιά θα βρίσκονται αγκυροβολημένα, η ολοκαίνουργια ρωσική φρεγάτα Casatonov, η γαλλική φρεγάτα τύπου FREMM, Languedoc και μία ελληνική πυραυλάκατος.

Παραμονές της Εθνικής Επετείου, στις 23 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον Αμερικανό Πρέσβη θα επισκεφτούν στη Σούδα το αμερικανικό αεροπλανοφόρο "Aϊζενχάουερ", άλλη μια ένδειξη των ισχυρών δεσμών Αθήνας και Ουάσιγκτον.

Όσον αφορά την ελληνογαλλική συμμαχία, αυτή φαίνεται και από το γεγονός ότι το Παρίσι θα μας δανείσει την ταπισερί που βλέπετε και που απεικονίζει τη "Σχολή των Αθηνών". Το συγκεκριμένο έργο του Ραφαήλ θεωρείται ο «εθνικός θησαυρός»  των Γάλλων και σύντομα θα τοποθετηθεί στο περιστύλιο της Ελληνικής Βουλής. Θα τοποθετηθεί μπροστά απο την Ολομέλεια για ενα χρόνο, μαζί με άλλα αντικείμενα του 1821. 

To έργο του Ραφαήλ «Η Σχολή των Αθηνών»   

Ενα ακόμη αντίγραφο κοσμεί την γαλλική Βουλη, μεσα στην Ολομέλεια απο το 1879.

Ο πίνακας δείχνει ολους τους φιλοσόφους της Ελλάδας.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top