25η Μαρτίου: Παρέλαση στο Σύνταγμα με καλεσμένους Μακρόν, Πούτιν, Κάρολο

Θα γίνει με αυστηρά μέτρα λόγω της πανδημίας

Δείτε το βίντεοκλιπ της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Ιδιαίτερη είναι η συγκυρία για τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου, καθώς συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αν και οι δύο προηγούμενες παρελάσεις δεν έγιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, η φετινή μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα θα γίνει στο Σύνταγμα, για να τιμηθεί η εμβληματική επέτειος των 200 ετών.

Φυσικά, τα μέτρα προστασίας για την πανδημία θα είναι αυστηρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν αποσταλεί προσκλήσεις στον Ρώσο Πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, τον Πρίγκιπα Κάρολο της Μεγάλης Βρετανίας και τον Γάλλο Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν για να δώσουν το «παρών» στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η πρόκληση στους ηγέτες-εκπροσώπους των τριών δυνάμεων εστάλη συμβολικά, για τον καθοριστικό ρόλο που είχαν παίξει για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

Το 1827, στη ναυμαχία του Ναυαρίνου, ο αγγλικός, γαλλικός και ρωσικός στόλος κατανίκησαν τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο, με αποτέλεσμα να επιτευχθεί η απόσυρση των οθωμανικών δυνάμεων από την κεντρική και νότια Ελλάδα και να εξασφαλιστεί η Ελληνική ανεξαρτησία.

Εξάλλου, ο πρίγκιπας Κάρολος έχει ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του, πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου διατηρεί μια ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα μας, καθώς είναι τακτικός επισκέπτης του Αγίου Όρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top