Θρήνος στην Κρήτη: Πέθανε το αγοράκι που βρέθηκε σε βαρέλι με νερό

Έδωσε μάχη, αλλά δεν ολοκληρώθηκε το θαύμα

Ο μικρός Ζαχαρίας άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα

Στο πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η Κρήτη, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής άφησε την τελευταία του πνοή το δίχρονο αγοράκι που είχε πέσει μέσα σε βαρέλι με νερό. 

Ο μικρός Ζαχαρίας έδωσε σκληρή μάχη στη ΜΕΘ της κλινικής Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όμως δεν άντεξε και λίγο πριν τη 01:00 «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι. 

Κρήτη: Φτωχή η ανταπόκρισή του αγοριού που επανήλθε στη ζωή

Οι γονείς του, που μέχρι της τελευταία στιγμή πίστευαν πως θα ολοκληρωθεί το θαύμα και ο γιος τους θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή, έχουν καταρρεύσει, ενώ μια απόκοσμη σιωπή έχει καλύψει το χωριό Λιγόρτυνος, όπου έμενε το αγοράκι. 

Οι γιατροί τους είχαν πει πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά ακόμα κι οι ίδιοι ήλπιζαν πως οι απαισιόδοξες εκτιμήσεις τους θα διαψευστούν. 

Σήμερα στις 15:00 θα γίνει η κηδεία του μικρούλη, ενώ χθες έγινε η αεροβάπτισή του, μετά από επιθυμία των γονιών του. 

Κρήτη: Πώς βρέθηκε το αγοράκι μέσα στο βαρέλι

Όλα συνέβησαν την Τετάρτη το απόγευμα. Ο μικρό Ζαχαρίας ξέφυγε για λίγο από την προσοχή των δικών του κι έγινε το κακό. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέβηκε σε μια στοίβα από τούβλα που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού του, γλίστρησε κι έπεσε με το κεφάλι μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο με νερό. 

Κανείς δε γνωρίζει πόσο έμεινε μέσα στο νερό μέχρι την ώρα που το βρήκε η γιαγιά του. Έντρομη ειδοποίησε τους γονείς κι εκείνοι με τη σειρά του το μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν αμέσως τις προσπάθειες ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν αναίσθητο και χωρίς σφυγμό. 

Κρήτη: Πώς επέστρεψε στη ζωή το αγοράκι που βρέθηκε αναίσθητο σε βαρέλι

Για πάνω από δύο ώρες οι γιατροί πάλευαν να σώσουν το αγοράκι, μη θέλοντας να πιστέψουν ότι ένα τόσο μικρό αγγελούδι θα έφευγε από τη ζωή. Μετά από δύο ώρες και 45 λεπτά ειδοποίησαν τους γονείς ότι το παιδί είναι νεκρό. 

Εκείνοι κατέρρευσαν. Οι κραυγές τους και ο θρήνος τους συγκλόνισαν τους πάντες. Ο πατέρας εκλιπαρούσε τους γιατρούς να μην τα παρατήσουν. Εκείνοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει τη σορό στο νεκροτομείο, αλλά και νεκροφόρα για να την παραλάβει. 

Κρήτη: «Στο καρδιογράφημα για το γραφείο τελετών το παιδί εμφάνισε σφυγμό»!

Και τότε έγινε το θαύμα. Στο τελευταίο καρδιογράφημα που του έκαναν, ο μικρούλης εμφάνισε σφυγμό. Οι γιατροί δεν έχασαν χρόνο, διασωλήνωσαν αμέσως το παιδί, το οποιο μεταφέρθηκε αμέσως στο ΠΑΓΝΗ. 

Όλη η Ελλάδα προσευχόταν να ολοκληρωθεί το θαύμα και ο Ζαχαρίας να καταφέρει να βγει νικητής σε αυτή τη δύσκολη μάχη. Όμως η καρδούλα του δεν άντεξε. Η αιτία θανάτου του είναι πολυοργανική ανεπάρκεια, ενώ όλη η τοπική κοινωνία βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας που έχει βυθιστεί στο πένθος και τον πόνο. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top