Κρήτη: Φτωχή η ανταπόκρισή του αγοριού που επανήλθε στη ζωή

Έγινε αεροβάπτισμα- Του δόθηκε το όνομα «Ζαχαρίας»

Τι είπε στο star.gr ο δήμαρχος Λιγόρτυνος για την κατάσταση της υγείας του παιδιού- εξωτερική φωτογραφία από cretapost

Σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ εξακολουθεί να νοσηλεύεται το τρίχρονο αγοράκι, που βρέθηκε χθες χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε βαρέλι, στο χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχάνων Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Κρήτη: Πώς βρέθηκε το αγοράκι μέσα στο βαρέλι

Η είδηση εξέπληξε και χαροποίησε όλη την Ελλάδα, όταν σαν από θαύμα, κι ενώ για πολλές ώρες το παιδάκι δεν είχε καρδιακή δραστηριότητα, στο τελευταίο καρδιογράφημα εμφάνισε παλμούς. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με υποθερμία και μυδρίαση, το βράδυ της Tετάρτης 17 Μαρτίου.

«Είχε έρθει το γραφείο τελετών για να παραλάβει το παιδί. Έπρεπε, λοιπόν, να του κάνουμε ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να το συνοδεύσει με την ισοηλεκτρική γραμμή. Τότε, το παιδί άρχισε ξαφνικά να έχει καρδιακή δραστηριότητα» δήλωσε χθες η γενική γιατρός στο star.gr, η οποία περιέγραψε άναυδη τα γεγονότα.  

Κρήτη: «Στο καρδιογράφημα για το γραφείο τελετών το παιδί εμφάνισε σφυγμό»!

Ωστόσο, παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκρισή του είναι φτωχή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο Ηρακλείου.  

Κρήτη: Πώς επέστρεψε στη ζωή το αγοράκι που βρέθηκε αναίσθητο σε βαρέλι

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, το παιδάκι τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές αναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα καθώς και η απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Το τρίχρονο παιδάκι βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων και υποστηρίζεται πολλαπλώς, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης συνδρόμου μετά από ανακοπή.

Οι γονείς είναι ενήμεροι για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Έγινε αεροβάπτισμα- Του δόθηκε το όνομα «Ζαχαρίας»

Οι ώρες κυλούν βασανιστικά για την οικογένεια του αγοριού που ελπίζει σε ένα ακόμα θαύμα. Το τρίχρονο αγόρι δεν είχε βαπτισθεί και οι γονείς του ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε, σύμφωνα με το cretalive. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας.

Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα περιοριστικά μέτρα που είναι σε ισχύ. 

Σύμφωνα με το ekklisiaonline, σε περίπτωση ανάγκης όταν ένα μικρό παιδί κινδυνεύει να πεθάνει αβάπτιστο, τότε μπορεί να τελεστεί το λεγόμενο έκτακτο βάπτισμα ή βάπτισμα ανάγκης ή αεροβάπτισμα. Το αεροβάπτισμα τελείται στον αέρα από ορθόδοξο λαϊκό άνδρα ή γυναίκα και φυσικά από διάκονο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top