Κρήτη: «Στο καρδιογράφημα για το γραφείο τελετών το παιδί εμφάνισε σφυγμό»!

Παρούσα γιατρός περιγράφει στο star.gr το «θαύμα» που έζησε το 2χρονο αγόρι

Τι είπε ο πρόεδρος της κοινότητας Λιγόρτυνος στο star.gr για την κατάσταση της υγείας του παιδιού

Ένα «θάυμα» έζησε το δίχρονο αγοράκι στην Κρήτη, το οποίο βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι γεμάτο με νερό. Το παιδί είχε διαφύγει της προσοχής των γονεών του, με αποτέλεσμα να το ψάχνουν επί πολλή ώρα.

Το παιδί από το χωριό Λιγόρτυνος του Ηρακλείου είχε μεταφερθεί από τους γονείς του στο κέντρο υγείας Χάρακα, όπου οι γιατροί προσπαθούσαν επί ώρες να το επαναφέρουν στη ζωή, χωρίς αποτέλεσμα.

Φαίνεται, όμως, πως το αγοράκι εμφάνισε ασθενή σφυγμό την τελευταία στιγμή, με αυτό να έχει σαν αποτέλεσμα να διασωληνωθεί άμεσα και να ξεκινήσει η διαδικασία για τη διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ηρακλείου της Κρήτης.

Κρήτη: Αγοράκι 2 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα σε βαρέλι

Ο γολγοθάς των γιατρών για να φέρουν το παιδί στη ζωή 

Στο star.gr μίλησε, πριν από λίγο, η μία εκ των δύο γενικών γιατρών του κέντρου υγείας Χάρακα στο Ηράκλειο Κρήτης. Το αγοράκι μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας στις 16:20 το μεσημέρι της Τετάρτης από τους γονείς του, μη έχοντας σφυγμό και αναπνοή.  

Παρόντες ήταν δύο γενικοί γιατροί και ένας παιδίατρος, καθώς και μια νοσηλεύτρια και ένας οδηγός του ΕΚΑΒ. Συνήθως, η προσπάθεια για ανάνηψη διαρκεί μέχρι μισή ώρα. Στην περίπτωση του μικρού όμως, επί τρεις ώρες όλο το προσωπικό του κέντρου υγείας, συμπεριλαμβανομένου και του παιδιάτρου της περιοχής, έκανε προσπάθειες για να σώσει τη ζωή του μικρού.  

«Προσπαθούσαμε να το ζεστάνουμε, αλλά το παιδί δεν έπαιρνε μπρος. Μετά από περίπου τρεις ώρες είπαμε «τέρμα». Είχε ήδη έρθει η αστυνομία από το τμήμα Πύργου, η οποία μίλησε με την ιατροδικαστική υπηρεσία στο Ηράκλειο» δηλώνει η παρούσα γενική γιατρός του κέντρου υγείας Χάρακα.

Μάλιστα, φαίνεται πως η αστυνομία κανόνισε με την ιατροδικαστική υπηρεσία για την μεταφορά του παιδιού κατευθείαν από το γραφείο τελετών και όχι απο ΕΚΑΒ, εφόσον το αγοράκι, μετά από τις τόσο εντατικές προσπάθειες των γιατρών, θεωρείτο σίγουρα νεκρό.  

«Στο καρδιογράφημα για το γραφείο τελετών το παιδί εμφάνισε παλμό» 

«Είχε έρθει το γραφείο τελετών για να παραλάβει το παιδί. Έπρεπε, λοιπόν, να του κάνουμε ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να το συνοδεύσει με την ισοηλεκτρική γραμμή. Τότε, το παιδί άρχισε ξαφνικά να έχει καρδιακή δραστηριότητα» δηλώνει η γενική γιατρός στο star.gr, η οποία περιγράφει άναυδη τα γεγονότα.  

Αμέσως, ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και η μονάδα Παίδων του ΠΑΓΝΗ, για να μεταφερθεί το αγόρι διασωληνωμένο στο νοσοκομείο. Ο μικρός μαχητής  κατά την μεταφορά του εμφάνισε και δικές του αναπνοές, πέρα από καρδιακή δραστηριότητα, κάτι που έδωσε ακόμα περισσότερες ελπίδες στους γιατρούς. Έφτασε στο νοσοκομείο και διασωληνώθηκε στις 21:30 η ώρα το βράδυ της Τετάρτης.  

«Ελπίζουμε να ζήσει και να ζήσει καλά. Δυστυχώς, δεν ξέρουμε πόση ώρα ήταν το παιδί μέσα στο νερό και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην υγεία του» σημειώνει η γενική γιατρός του κέντρου υγείας Χάρακα. Εκείνη και οι συνάδελφοί τους φαίνονται συγκλονισμένοι από το περιστατικό.

Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη είπε ότι «είναι από τις περιπτώσεις που η επιμονή και η πίστη των γιατρών του Κ.Υ και των διασωστών του ΕΚΑΒ, δείχνουν ότι μπορεί να γίνουν και «θαύματα». Μετά από 2,5 ώρες προσπάθειας κατά τις οποίες το παιδί δεν έδειχνε σημάδια ζωής, οι γιατροί πέραν των πρωτοκόλλων επέμειναν και τελικά όπως όλα δείχνουν -αν και το παιδί βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση- υπάρχει πιθανότητα να σωθεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top