Κρήτη: Πώς βρέθηκε το αγοράκι μέσα στο βαρέλι

Τα τελευταία λόγια που είπε στη γιαγιά του

Τι είπε στο star.gr ο δήμαρχος Λιγόρτυνος για την κατάσταση της υγείας του παιδιού

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του star.gr στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου το δίχρονο αγοράκι, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε βαρέλι στο χωριό Λιγόρτυνος του δήμου Αρχάνων Αστερουσίων στο Ηράκλειο.

Κρήτη: Πώς επέστρεψε στη ζωή το αγοράκι που βρέθηκε αναίσθητο σε βαρέλι

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία περιμένοντας ένα θαύμα.

«Περιμένουμε για την καλύτερη εξέλιξη… Οι γονείς και οι στενοί συγγενείς του βρίσκονται στο νοσοκομείο. Είναι καταβεβλημένοι και περνούν δύσκολες ώρες. Συντετριμμένοι είναι και όσοι έμειναν στο χωριό», είπε στο star.gr ο πρόεδρος του χωριού, Ευάγγελος Καραντεμίρης.

Όπως πρόσθεσε, το παιδί όταν χάθηκε ήταν στο σπίτι του.

Κρήτη: «Στο καρδιογράφημα για το γραφείο τελετών το παιδί εμφάνισε σφυγμό»!

«Ό,τι έγινε, θα έγινε στο 5λεπτο με 10λεπτο. Το έψαχναν οι οικείοι του, η μαμά, η γιαγιά …  ενώ βοήθησαν και οι γείτονες», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι το συμβάν μαθεύτηκε γρήγορα στο χωριό.

Τα τελευταία λόγια του παιδιού

Όλα έγιναν λίγο πριν τις 16:00 χθες το απόγευμα. Το αγοράκι έπαιζε έξω από το σπίτι του σε ένα εργοτάξιο, όταν υπό άγνωστες συνθήκες βρέθηκε μέσα σε ένα βαρέλι που είχε νερό. 

Κρήτη: Αγοράκι 2 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα σε βαρέλι

Μια γειτόνισσα που ήταν η τελευταία που είδε το παιδί, περιέγραψε στο cretapost.gr τις στιγμές πριν γίνει το κακό. 

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω “τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε” και μου απαντά “θα πάω σπίτι”. Του λέει η γιαγιά του “κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια” και το παιδί απάντησε “όχι θα πάω σπίτι” κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το άλλο παιδί», είπε. 

Όλοι πίστεψαν ότι ο μικρούλης πήγε στο σπίτι του. Δέκα λεπτά αργότερα όμως ένας εργάτης που δούλευε στο σπίτι της οικογένειας βγήκε έξω και ρωτούσε να ήταν το παιδί μαζί μας. 

Οι γυναίκες του απάντησαν ότι πήγε στο σπίτι κι όταν εκείνος τους είπε πως δεν ήταν εκεί, άρχισαν όλοι να το ψάχνουν. 

«Η γιαγιά του έψαχνε σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε είδε το βαρέλι με το νερό και το παιδί μέσα αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψηλά το νερό δε θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα. Άκουσα ουρλιαχτά, πήγα κοντά και μου είπαν πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», είπε η γειτόνισσα. 

Οι μητέρα κι οι συγγενείς χωρίς να χάσουν στιγμή μετέφεραν το αγοράκι στο Κέντρο Υγείας του Χάρακα, όπου οι γιατροί πάλεψαν για πάνω από δύο ώρες να το επαναφέρουν στη ζωή. 

Παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν ανταποκρινόταν, εκείνοι πάλευαν με νύχια και με δόντια για να το σώσουν, ακούγοντας τον πατέρα να τους εκλιπαρεί να μην τα παρατήσουν. 

Μετά από δύο ώρες και 45 λεπτά τους ενημέρωσαν ότι το παιδί ήταν νεκρό και ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη σορό και να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. 

Λίγο πριν φτάσει όμως το ασθενοφόρο κι ενώ έξω από το Κέντρο Υγείας περίμενε και νεκροφόρα, οι γονείς και όλοι οι χωριανοί που είχαν πάει εκεί ενημερώθηκαν ότι το δίχρονο αγοράκι εμφάνισε ασθενή σφυγμό. 

Οι κινήσεις των γιατρών ήταν αστραπιαίες. Το διασωλήνωσαν και μετά το ασθενοφόρο τον μετέφερε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της κλινική Παίδων του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top