Χάρτης ECDC: Στο κόκκινο πλέον όλη η Ελλάδα - Η κατάσταση στην Ευρώπη

Ο δείκτης θετικότητας πάνω από το 4%

Θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων από την αρχή της πανδημίας καταγράφηκε χθες στην Ελλάδα- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον όλη η Ελλάδα στον αναθεωρημένο ευρωπαϊκό χάρτη για την πανδημία, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα και σχεδόν όλη η Ευρώπη

Ο χάρτης προκύπτει από τον συνδυασμό του δείκτη των τεστ, των νέων κρουσμάτων και του δείκτη θετικότητας κατά τις τελευταίες 14 ημέρες. Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι ανά 100.000 πληθυσμού στη χώρα μας, τα κρούσματα κυμαίνονται από 50 έως 150. Στο πράσινο βρίσκεται μόνο η Ισλανδία και ένα μικρό κομμάτι της Νορβηγίας.

Ο αναθεωρημένος ευρωπαϊκός χάρτης για την πανδημία στις 18/3 - πηγή ECDC 

Ο αναθεωρημένος ευρωπαϊκός χάρτης για την πανδημία στις 18/3 - πηγή ECDC

Όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο «κίτρινο» όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Αυτό σημαίνει ότι στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Χάρτης του ECDC με τον δείκτη θετικότητας

Χάρτης του ECDC με τον δείκτη θετικότητας

Στο πράσινο, δηλαδή με δείκτη θετικότητας κάτω του 4 είναι η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Λετονία, η Ιρλανδία, ένα μέρος της Δανίας, η Σλοβενία, η Αυστρία, η Πορτογαλία και η Κύπρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top