Χάρτης ECDC: Στο «κόκκινο» η μισή Ελλάδα και σχεδόν όλη η Ευρώπη

Η χώρα μας όσον αφορά στον δείκτη θετικότητας στο «πράσινο»

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων είχαμε χθες 3 Mαρτίου. Η σύγκριση με την προηγούμενη Τετάρτη είναι ενδεικτική - ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η μισή Ελλάδα και στον αναθεωρημένο χάρτη, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC). Τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση είναι δύσκολη και στην υπόλοιπη Ευρώπη, καθώς σχεδόν όλη η ήπειρος είναι στο κόκκινο χρώμα.

Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας. Το κόκκινο χρώμα σημαίνει πως τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό είναι ίσα ή πάνω από 150.

O αναθεωρημένος χάρτης του ECDC σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου

O αναθεωρημένος χάρτης του ECDC σήμερα Πέμπτη 4 Μαρτίου
Η κατάσταση στην Ελλάδα στον χάρτη του ECDC

Στο «κόκκινο» βρίσκεται ολόκληρη η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Δυτική Ελλάδα, η Κεντρική Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι κάτω από το 4%.
Με «κίτρινο» αποτυπώνονται οι περιοχές όπου τα κρούσματα ανά 100.000 είναι λιγότερα από 50 αλλά ο δείκτης θετικότητας είναι 4% ή υψηλότερος ή οι περιοχές όπου ο δείκτης θετικότητας είναι μικρότερος από 4% αλλά τα κρούσματα ανά 100.000 είναι μεταξύ 25 με 150.

O χάρτης με τον δείκτη θετικότητας στην Ευρώπη

O χάρτης με τον δείκτη θετικότητας στην Ευρώπη

Στο «πράσινο» ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα

Όσον αφορά το δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα παραμένει στο «πράσινο», την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται στο «κίτρινο». Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω του ορίου συναγερμού του 4%, αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου ο δείκτης είναι μεγαλύτερος από 4.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top