Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Έσπασαν τα ισόβια για τους κατηγορούμενους

Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου

Παλιότερο ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τη δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Έσπασαν τα ισόβια για τους δύο κατηγορούμενους της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναγνώρισε και στους δύο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. 

Σε κάθε έναν από τους δυο το δικαστήριο επέβαλλε κάθειρξη 15 έτη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μήνες για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Στο εδώλιο σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι

Οι κατηγορούμενοι, ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών, αρνήθηκαν την κατηγορία, όπως τους αποδίδεται και ζήτησαν την μεταβολή της, ωστόσο δεν έπεισαν τους δικαστές. 

Συνέλαβαν έναν 25χρονο για την άγρια δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

Σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη κι επιπλέον φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Προφυλακιστέος και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Ο Μένης Κουμανταρέας δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη και φέρεται να γνώριζε τους δολοφόνους του. 

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κίνητρο της ανθρωποκτονίας φαίνεται πως ήταν η ληστεία, καθώς ο συγγραφέας είχε προχωρήσει σε πώληση οικίας στην Κηφισιά και οι δράστες πίστευαν ότι είχε τα χρήματα στο διαμέρισμά του.

Το βράδυ της δολοφονίας, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συναντηθεί με τον συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας, ζητώντας του χρήματα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν στο διαμέρισμα μαζί με τον συγγραφέα, ζητώντας εκ νέου χρήματα κι όταν εκείνος τους είπε ότι δεν είχε, τον στραγγάλισαν με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top