Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Στο εδώλιο σε δεύτερο βαθμό οι κατηγορούμενοι

Πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια- Το προφητικό βιβλίο του συγγραφέα

Αναβιώνει η υπόθεση ανθρωποκτονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών. Στο εδώλιο κάθονται σε δεύτερο βαθμό δύο άνδρες ρουμανικής καταγωγής, 36 και 39 ετών σήμερα, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια. 

Ο ένας εκ των δύο γνωριζόταν πολύ καλά με τον συγγραφέα για περίπου δέκα χρόνια. Ο Μένης Κουμανταρέας τον βοηθούσε οικονομικά ανά διαστήματα. Ο κατηγορούμενος ισχυρίζεται πως δεν είναι αυτός που αφαίρεσε τη ζωή του συγγραφέα και ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτό, καθώς δε βρέθηκε το DNA του στο σώμα του συγγραφέα.

Συνέλαβαν έναν 25χρονο για την άγρια δολοφονία του Μένη Κουμανταρέα

«Από έρευνα DNA διαπιστώθηκε ότι οι δράστες που στραγγάλισαν τον αείμνηστο Κουμανταρέα δεν έχουν καμία σχέση με τους δύο κατηγορούμενους. Παρόλα αυτά καταδικάστηκαν και οι δύο σε ισόβια» είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Προφυλακιστέος και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία Κουμανταρέα

Οι δηλώσεις Κούγια και το προφητικό βιβλίο του συγγραφέα στο ρεπορτάζ της εκπομπής Αλήθειες με τη Ζήνα

«Ο θησαυρός του χρόνου»: Το προφητικό βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα 

Το κύκνειο άσμα του συγγραφέα «ο θησαυρός του χρόνου», το τελευταίο βιβλίο του Μένη Κουμανταρέα βοήθησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης, μετά τη μαρτυρία φίλου του στην ΕΛ.ΑΣ ότι στο βιβλίο υπήρχαν αναφορές από βιωματικά περιστατικά. Μάλιστα, αν διαβάσει κανείς ένα σημείο του βιβλίου μετά τον θάνατο του συγγραφέα, μοιάζει να είναι ανατριχιαστικά προφητικό.

«Ήταν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό παιδί. Ήρθε δύο φορές συνοδεία με εκείνο το απόβρασμα. Την τρίτη φορά, εφόσον υποτίθεται είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη μου, ήρθε μόνος. Κι ενώ εγώ με τον νου μου είχα πλάσει εναγκαλισμούς, εκείνος αρπάζοντάς με από τον λαιμό, μου ζήτησε επίμονα χρήματα και πιστωτικές κάρτες. Με άφησε μονάχα όταν του υποσχέθηκα ότι θα τον βοηθούσα. Η κατάληξη ήταν ότι κάλεσε την ασφάλεια και τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω. Είχα φοβηθεί από τις απειλές και τα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα» γράφει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

Σε αυτό το βιβλίο ο Μένης Κουμανταρέας είχε μιλήσει για όλα. Για τη ζωή του ως ασφαλιστικός πράκτορας, για την αγαπημένη του σύζυγο Λιλή την οποία είχε χάσει τρία χρόνια πριν φύγει και ο ίδιος από τη ζωή, για τα ανομολόγητα πάθη, τους πόθους. Άλλοτε ως ήρωας και άλλοτε ως αφηγητής ξεδίπλωσε επιλεκτικά τις κρυφές πτυχές της ζωής του.

Το χρονικό της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα

Η δολοφονία του γνωστού συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα είχε γίνει στις 4 Δεκεμβρίου του 2014, μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 6 Ιανουαρίου του 2015. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, κίνητρο της ανθρωποκτονίας φαίνεται πως ήταν η ληστεία, καθώς ο συγγραφέας είχε προχωρήσει σε πώληση οικίας στην Κηφισιά και οι δράστες πίστευαν ότι είχε τα χρήματα στο διαμέρισμά του. Το βράδυ της δολοφονίας, οι δύο κατηγορούμενοι είχαν συναντηθεί με τον συγγραφέα στην είσοδο της πολυκατοικίας, ζητώντας του χρήματα. Στη συνέχεια ανέβηκαν στο διαμέρισμα μαζί με τον συγγραφέα, ζητώντας εκ νέου χρήματα κι όταν εκείνος τους είπε ότι δεν είχε, τον στραγγάλισαν με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Ο Μένης Κουμανταρέας ήταν συγγραφέας και μεταφραστής, Είχε τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος για τα έργα του "Το Αρμένισμα" (1967) και για το "Η μυρωδιά τους με κάνει να κλαίω" (1997). Με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος για τα έργα του "Βιοτεχνία υαλικών" (1976) και για το "Δύο φορές Έλληνας" (2002). Επίσης έχει τιμηθεί με το βραβείο Blue Book στην Έκθεση Βιβλίου της Φραγκφούρτης το 2001, για το μυθιστόρημά του "Ο ωραίος λοχαγός". Στις 30 Δεκεμβρίου 2008, κατά την ετήσια τελετή της Ακαδημίας Αθηνών για την απονομή των ετήσιων βραβείων, ο Μένης Κουμανταρέας τιμήθηκε για σύνολο του έργου με το βραβείο του Ιδρύματος Κώστας και Ελένης Ουράνη, το οποίο εποπτεύεται απο την Ακαδημία Αθηνών (πληροφορίες για τις βραβεύσεις του από Wikipedia).

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top