Ανησυχία σε Κρήτη και Πάτρα για νοσηλείες παιδιών με κορωνοϊό

Στο ΠΑΓΝΗ ένα βρέφος κι ένα 7χρονο παιδί- Στο Ρίο μία 15χρονη

Ανησυχία προκαλούν οι επιπλοκές από τον κορωνοϊό σε παιδιά. Ειδικότερα, σε Κρήτη και Πάτρα έχει χρειαστεί να εισαχθούν στο νοσοκομείο και να νοσηλεύονται ένα βρέφος κι ένα 7χρονο παιδί στο Ηράκλειο και μία 15χρονη στο Ρίο.

Έρευνα - Βέλγιο: Τα παιδιά μολύνονται πιο συχνά απ'τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ένα βρέφος μόλις 2 μηνών και ένα 9χρονο κοριτσάκι νοσηλεύονται στη μονάδα αντιμετώπισης κορωνοϊού του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο Κρήτης. Ευτυχώς και τα δυο, μέχρι στιγμής, είναι σε καλή κατάσταση και αύριο αναμένονται να πάρουν εξιτήριο, σύμφωνα με όσα είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, o διοικητής Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Κορωνοϊός: Η ομάδα αίματος που έχει λιγότερες πιθανότητες να μολυνθεί

Στο νοσοκομείο του Ρίου συνεχίζει να δίνει μάχη με σοβαρή επιπλοκή που παρουσίασε στην καρδιά ένα 15χρονο κορίτσι, που είχε νοσήσει με κορωνοϊό πριν από δύο μήνες. Η 15χρονη από το Αγρίνιο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και παρουσιάζει οξεία μυοκαρδίτιδα, σύμφωνα με το patrastimes. H κατάστασή της είναι σταθερή και δεν έχει χρειαστεί να διασωληνωθεί. Οι γιατροί εκτιμούν ότι αν και αυτό το 24ωρο η υγεία της είναι σταθερή το κορίτσι θα διαφύγει τον κίνδυνο.

Πάτρα: Στη ΜΕΘ 15χρονη με επιπλοκές στην καρδιά από τον κορωνοϊό

Πρόκειται για το τέταρτο περιστατικό μεταφλεγμονώδους συνδρόμου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ρίου.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων μεταφέρθηκε, το περασμένο Σάββατο, κι ένα βρέφος 10 ημερών, που διαγνώσθηκε θετικό στον κορωνοϊό. Το βρέφος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Φιλιατών, ωστόσο η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στα Ιωάννινα. Θετικοί εντοπίστηκαν η μητέρα και ο πατέρας του βρέφος και το άλλο παιδί της οικογένειας. Η μητέρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Φιλιατών.

Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο με κορωνοϊό βρέφος 10 ημερών

Πάτρα: Με κορωνοϊό 23χρονη λεχώνα- Χρειάστηκε να διασωληνωθεί η ίδια και το μωρό

Μια γυναίκα μόλις 23 ετών διασωληνώθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας αμέσως μετά από πρόωρο τοκετό, καθώς παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές.

Πάτρα: Διασωληνώθηκε μια 23χρονη με κορωνοϊό μετά από πρόωρο τοκετό

Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο πριν από πέντε ημέρες καθώς είχε δέκατα και βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Το μωράκι της χρειάστηκε να διασωληνωθεί επίσης. Ο κορωνοϊός πρωτοχτύπησε την πόρτα της οικογένειας τέλη Φεβρουαρίου, όταν ο πεθερός της 23χρονης παρουσίασε συμπτώματα. Στη συνέχεια κόλλησε η πεθερά της κι έπειτα η ίδια. 

26χρονος μαθητής ειδικού σχολείου κατέληξε από κορωνοϊό 

Την ίδια ώρα, ένας 26χρονος μαθητής ειδικού σχολείου κατέληξε από κορωνοϊό. Ο νεαρός σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από αυτισμό και υποκείμενα νοσήματα.

«Στις 22 Φεβρουαρίου εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού, στις 24 δύσπνοια και μεγάλη υποτροπή. διαγνώστηκε το παιδί , διασωληνώθηκε και κατέληξε» είπε ο πρόεδρος  ΕΛΜΕ Πειραιά, Ηλίας Πατίδης. Στο μεταξύ με κορωνοϊό διαγνώστηκε και η μητέρα του.

Με αφορμή τον θάνατο του μαθητή η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο, ζητώντας άμεση λήψη μέτρων στα ειδικά σχολεία.  

Έρευνα: Μερικά παιδιά και μωρά αρρωσταίνουν σοβαρά από τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με μεγάλη διεθνή έρευνα Κινέζων επιστημόνων, πάνω στην επίπτωση του κορωνοϊού στα παιδιά, που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο του 2020, μολονότι τα περισσότερα θα έχουν πράγματι ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα, ένα μικρό αλλά όχι αμελητέο ποσοστό (περίπου το ένα στα 17) -που περιλαμβάνει μωρά και νήπια- μπορεί να αρρωστήσουν σοβαρά.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Pediatrics» της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής, σύμφωνα με τους «Τimes της Νέας Υόρκης», μελέτησαν τις περιπτώσεις 2.143 παιδιών κάτω των 18 ετών από τη Oυχάν και άλλες κινεζικές πόλεις. Από τα παιδιά, το ένα τρίτο είχαν διαγνωστεί εργαστηριακά με τον ιό και τα υπόλοιπα δύο τρίτα ήταν ύποπτα κρούσματα με βάση τα συμπτώματα και τις κλινικές εξετάσεις τους.

Τα μισά παιδιά είχαν ήπια συμπτώματα, όπως πυρετό, κόπωση, βήχα, ρινική συμφόρηση ή διάρροια, ενώ σχεδόν το 40% είχαν σοβαρότερα συμπτώματα πνευμονίας, αλλά χωρίς δύσπνοια. Το 4% δεν είχαν καθόλου συμπτώματα, αλλά σχεδόν το 6% (125 παιδιά) αρρώστησαν πολύ σοβαρά, με μεγάλα αναπνευστικά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top