ΙΣΑ: Απευθύνει κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν το ΕΣΥ

Γ.Πατούλης: «Η πατρίδα και ο ασθενής μας χρειάζονται»

Δείτε από το Κεντρικό Δελτίο του Σαββατοκύριακου στο Star τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη

Κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση του υπουργείου υγείας και να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δίνει τη μάχη ενάντια στην πανδημία κάνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, μέσω του προέδρου του Γιώργου Πατούλη.

Γ.Πατούλης: Κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην προσπάθεια

Ενδεικτικό είναι ότι έως αυτή την ώρα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή τριάντα παθολόγοι, γενικοί ιατροί και πνευμονολόγοι μέλη του ΙΣΑ, ωστόσο δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες την εξαιρετικά κρίσιμη αυτή περίοδο. 

Το υπουργείο υγείας ζητά τη συνδρομή και των ιδιωτών αναισθησιολόγων ενώ το προσωπικό του ΙΣΑ, τις τελευταίες ημέρες έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του και τους ενημερώνει για την πρόταση του υπουργείου υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν με αυταπάρνηση τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. 

Μάλιστα η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

Lockdown: Έρχονται αλλαγές στα μέτρα - Συνεδριάζουν αύριο οι λοιμωξιολόγοι

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Στην έκτακτη αυτή ανάγκη καλούμε τους συναδέλφους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στον Εθνικό σκοπό και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσουν τους γιατρούς του δημόσιου συστήματος υγείας που έχουν υπερβεί τις δυνάμεις τους, δίνοντας τη μάχη ενάντια στο φονικό ιό. Αυτή την ώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται ασφυκτικά και έχει την ανάγκη μας. Όλοι μαζί ενωμένοι θα αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη αυτή υγειονομική κρίση και θα σώσουμε ανθρώπινες ζωές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top