Γ.Πατούλης: Κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς να συμβάλουν στην προσπάθεια

Δήλωσε σίγουρος ότι θα δώσουν ηχηρό παρών

Κάλεσμα σε ιδιώτες γιατρούς, πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς, απηύθυνε κατά την σημερινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, ο Γιώργος Πατούλης, περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ώστε να συμβάλει ο καθένας όπως μπορεί στην εθνική προσπάθεια που καταβάλει η χώρα αυτή την στιγμή στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Κικίλιας: Ασφυκτική η πίεση - Κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο! 

Ο ίδιος είπε ότι από χθες βράδυ που ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απηύθυνε πρόκληση, έχουν ανταποκριθεί πολλοί γιατροί. Ενώ δήλωσε απόλυτα σίγουρος ότι μεγάλη πλειοψηφία των ιδιωτών γιατρών θα δώσουν ηχηρό παρών.

Σημείωσε δε ότι το σύστημα υγείας της πρωτεύουσας πιέζεται ιδιαίτερα γι αυτό θα πρέπει όλοι να συστρατευθούν ενάντια σε αυτή τη μάχη. Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σύστημα υγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και γι αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Κρούσματα σήμερα: Πόσα εντοπίστηκαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Εύβοια

Μιλώντας με την άλλη ιδιότητα του περιφερειάρχη ο κ.Πατούλης επανέλαβε και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Αττική έχει βαφτεί στο κόκκινο και ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι κορεσμένες. Είπε ότι η περιφέρεια κάνει ευρύτερη ιχνηλάτηση και τεστ ώστε να ανακοπεί η μεταδοτικότητα των κρουσμάτων. 

Ο κ.Πατούλης κλείνοντας είπε ότι παρόλο που η κατάσταση είναι σκοτεινή είμαστε κοντά στο να βγούμε στην έξοδο, ενώ απηύθυνε να κυριαρχήσει η ατομική ευθύνη. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top