Κουφοντίνας: Προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη μεταγωγή του

Ποια είναι τα αιτήματά του

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για την απόρριψη του ιατήματος του Δ. Κουφοντίνα

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού. 

Νωρίτερα, το αίτημά του για την ακύρωση της μεταγωγής του στον Δομοκό απορρίφθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για τη μεταγωγή του

Με την προσφυγή του στο ΣτΕ ζητά:

  • Την έκδοση προσωρινής διαταγής με την ποία να «παγώνει» η απόφαση της  γενικής γραμματέως  Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  Σοφίας Νικολάου,
  • Την αναστολή της προσβαλλόμενης απόφασης.
  • Την ακύρωση της απόφασης.

Ο Δ. Κουφοντίνας υποστηρίζει ότι η προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας και ότι είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Παράλληλα, υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση της Νικολάου έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα που δεν αφορούν το ζήτημα των μεταγωγών.

Νικολάου στο Star για τον Κουφοντίνα: Ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο   

Αναφέρει ότι η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε εικονικά για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού, καθώς δόθηκε από την Κεντρική  Επιτροπή  Μεταγωγών (ΚΕΜ) μεταγωγής προς τον Κορυδαλλό (21.12.2020), ενώ την ίδια ημέρα η κυρία Νικολάου έδωσε εντολή μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει απάντηση μέσα στην ημέρα από την πλευρά του ΣτΕ επί του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top