Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για τη μεταγωγή του

Δε θα πάει στις φυλακές Κορυδαλλού

Απορρίφθηκε ομόφωνα απότ ο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και της απόφασης της γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, την οποία θεωρεί παράνομη. 

Κουφοντίνας: Δέχθηκε ορό ενυδάτωσης

Η εισαγγελέας έχει προτείνει από την περασμένη Παρασκευή την απόρριψη των αιτημάτων του πολυισοβίτη.

Νικολάου στο Star για τον Κουφοντίνα: Ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο   

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας απορρίπτει ως απαράδεκτα τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα κατά της απόφασης της .γ.γ Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη μεταγωγή του στο Δομοκό, της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) που επικύρωσε την απόφαση, της υλικής πράξης μεταγωγής του από την Κασσαβέτεια στον Δομοκό στις 21-12-2020, της παράλειψης οφειλόμενης ενέργειας της γενικής γραμματέως γ ή της ΚΕΜ να αποφασίσει την μεταγωγή του από τον Δομοκό στον Κορυδαλλό και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης.

Απορρίπτει επίσης ως απαράδεκτο ελλείψει δικαιοδοσίας το παρεπόμενο αίτημα αναστολής εκτέλεσης της απόφασης μεταγωγής διότι η εκτελεστότητα των ατομικών  πράξεων είναι δυνατόν να ανασταλεί εφόσον αυτές έχουν προσβληθεί δικαστικά ως παράνομες ή δε αναστολή μπορεί να χορηγηθεί είτε από την δοικητική αρχή που εχει εκδώσει την πράξη, είτε από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ, είτε από κατώτερο διοικητικό δικαστήριο . 

Τέλος το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε ότι ναι μεν αρμοδίως εισήχθη προς συζητησητο αίτημα του ισοβίτη επαναμεταγωγής στον Κορυδαλλό, αλλά απορρίπτεται ως μη νόμιμο, καθώς εκδόθηκε απορριπτική απόφαση από την ΚΕΜ και μάλιστα για ουσιαστικούς λόγους , και δη για δεύτερη συνεχόμενη φορά όπως απαιτεί ο σωφρονιστικός κώδικας.  

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Ι. Κούρτοβικ δήλωσε μετά από αυτήν την εξέλιξη πως, όπως έχουν πει εξαρχής, «είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top