Κουφοντίνας: Δέχθηκε ορό ενυδάτωσης

Μέσα τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για τη μεταγωγή του

Όσα είπε για τον Κουφοντίνα η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σ. Νικολάου στο Star

Ορό ενυδάτωσης δέχθηκε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας και νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, προκειμένου να αποφευχθεί ανεπίστρεπτη βλάβη στον οργανισμό του. 

Ο «Λουκάς» της «17Ν» φαίνεται ότι συναίνεσε, τελευταία στιγμή, να δεχθεί τον ορό ενυδάτωσης, την Παρασκευή, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαμίας ότι παρουσίασε «οξεία νεφρική ανεπάρκεια». 

Νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Προσαγωγή του γιου του Κουφοντίνα 

«Συναίνεσε μετά από πίεση των δύο εξωτερικών ιατρών της οικογένειας που τον παρακολουθούν κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας, να δεχθεί τελικώς ορό ενυδάτωσης», δήλωσε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ, μιλώντας στην Lifo.

Επίσης μέσα στην εβδομάδα αναμένονται δύο κρίσιμες αποφάσεις για την υπόθεση του ισοβίτη της «17Ν», οι οποίες θα ληφθούν από την κεντρική επιτροπή μεταγωγών και από το δικαστήριο της Λαμίας. Οι αποφάσεις αυτές έχουν να κάνουν με το αίτημά του να ακυρωθεί η μεταγωγή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας Δομοκού.

Νικολάου στο Star για τον Κουφοντίνα: Ο νόμος τηρήθηκε στο ακέραιο   

Το Σάββατο, η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, ξεκαθάρισε, μιλώντας στο Mega πως κανείς κρατούμενος δεν μπορεί να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, εκτός κι αν είναι υπόδικος. 

Κουφοντίνας: Eισαγγελική πρόταση για απόρριψη του αιτήματος μεταγωγής του

«Το αίτημά του κάθε κρατούμενου εξετάζεται από το αρμόδιο όργανο. Την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών. Ελάχιστοι καταδικασμένοι της ”17Ν” έχουν μείνει στον Κορυδαλλό και θα φύγουν το αμέσως επόμενο διάστημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Ο Κορυδαλλός είναι κλειστός λόγω covid. Στην κατηγορία που εμπίπτει και ο Κουφοντίνας, καταδικασμένοι από άλλες φυλακές δεν μπαίνουν στον Κορυδαλλό. Κάναμε 1.000 έκτακτες μεταγωγές βαρυποινιτών από τον Κορυδαλλό το τελευταίο διάστημα. Και όσοι απέμειναν θα φύγουν προσεχώς. Δεν ξεχωρίζουμε κρατούμενους, η γραμματεία μας είναι για όλους», δήλωσε η κ. Νικολάου.

Δημοσκόπηση MRB - Star: «Όχι» στο αίτημα Κουφοντίνα από το 69,8%

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητά να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στου Δομοκού.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι διαδηλώσεις συμπαράστασης στον απεργό πείνας. Το Σάββατο μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος, προσήχθησαν 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top