Σεισμός στην Ελασσόνα: Σε κατάσταση ανάγκης Φαρκαδόνα, Τύρναβος και Ποταμιά

Με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά

Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 4/3 για τους σεισμούς στην Ελασσόνα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για έξι μήνες κηρύχθηκαν οι περιοχές Φαρκαδόνα, Τύρναβος και Ποταμιά Ελασσόνας, μετά τους ισχυρούς σεισμούς που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ώρες στην περιοχή.

Σπάνιο φαινόμενο «δίδυμων» σεισμών στην Ελασσόνα - «Ο κίνδυνος δεν πέρασε»

Συγκεκριμένα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κηρύσσονται σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμος Τυρνάβου και η Δημοτική Ενότητα Ποταμιάς του Δήμου Ελασσόνας της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, καθώς και ο Δήμος Φαρκαδόνας της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης που εκδηλώθηκε στις 03-03-2021 στις παραπάνω περιοχές.

σεισμός Ελασσόνα
Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έναρξης της εκδήλωσης του φαινομένου και για (6) μήνες και θα έχει ισχύ μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2021.

σεισμός Ελασσόνα ζημιές

Ελασσόνα σεισμός 2

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ σημειώθηκε νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ 16 χλμ. ΝΝΔ της Ελασσόνας, με εστιακό βάθος 11,3 χλμ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top