Σαρηγιάννης: Παράταση ενός μήνα στο lockdown για να πέσουν τα κρούσματα

«Μόνο έτσι θα μειωθούν στα 800»

Όσα είπε ο κ. Σαρηγιάννης στο star.gr για το πότε θα μειωθούν τα κρούσματα

Στις επόμενες τρεις με τέσσερις μέρες θα υπάρξει μια πτώση των κρουσμάτων, όμως η πτώση αυτή δε θα είναι κάτω από τα 1.000 κρούσματα ημερησίως. 

Εμβόλιο AstraZeneca: Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η χορήγηση στους άνω των 65

Αυτό εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως το lockdown θα πρέπει να παραταθεί για έναν ακόμα μήνα, ώστε να κρούσματα να πέσουν στα 800. 

Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι αρκετά δύσκολη, καθώς χθες έγιναν 403 νέες εισαγωγές ασθενών covid-19, ενώ δόθηκαν 270 εξιτήρια. Σύμφωνα με στοιχεία 2.377 νοσηλεύονται σε απλές κλίνες covid-19, ενώ στις ΜΕΘ 468.Στα νοσοκομεία της Αθήνας οι κενές κλίνες  είναι και στη Θεσσαλονίκη 67.

Όπως είπε ο κ. Σαρηγιάννης στον ΣΚΑΪ, η πτώση που θα καταγραφεί τις επόμενες μέρες δε θα οφείλεται στα τελευταία μέτρα, αλλά σε εκείνα που είχαν ληφθεί νωρίτερα στην Αττική. 

Δημόπουλος: «Πάσχα στο χωριό αν τηρηθούν τα μέτρα»

«Τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε τα αποτελέσματα πολύ πιο χειροπιαστά, δε θα καταφέρουμε όμως να πέσουμε κάτω από τα 1.000 κρούσματα εύκολα μέσα στον Μάρτιο γιατί υπάρχουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού. Αν θέλουμε να πέσουμε στα 800 κρούσματα χρειαζόμαστε ένα μήνα παράταση του lockdown», εξήγησε.

Πάντως εκτίμησε ότι η εικόνα της πανδημίας στη χώρα μας θα είναι καλύτερη, με την προϋπόθεση πως θα τηρήσουμε όλοι τα μέτρα με σύνεση.

Παυλάκης: «Oι νεκροί από κορωνοϊό μπορεί να ξεπεράσουν τους 100 τη μέρα»

Ωστόσο, όπως είπε, δε θα είναι αρκετά ταχεία η αποκλιμάκωση και υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις για το πώς μπορούν να ανοίγουν δραστηριότητες με ασφάλεια. 

Πότε όμως θα δούμε φως στο τούνελ της πανδημίας; Ο κ. Σαρηγιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το καλοκαίρι και συγκεκριμένα στα μέσα Ιουλίου θα έχουμε μερικές δεκάδες κρούσματα. 

Κορωνοϊός: Τρομάζουν οι μεταλλάξεις – 70% αύξηση στο βρετανικό στέλεχος

Όσο για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν τα καταστήματα μέσα στον Μάρτιο, απάντησε πως αυτό μπορεί να γίνει, αλλά σταδιακά, πρώτα με τη μέθοδο του click away κι εφόσον τα καταστήματα εφοδιαστούν με ειδικές συσκευές απολύμανσης του αέρα, ώστε να υπάρχει μείωση του ιικού φορτίου. 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top