Εμβόλιο AstraZeneca: Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η χορήγηση στους άνω των 65

Την Κυριακή θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για τους εμβολιασμούς στη χώρα μας την Τετάρτη 3/3.

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Κικίλιας: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και στους άνω των 65

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, πιθανόν την Κυριακή θα προηγηθεί συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για να εξεταστεί η χορήγηση του εμβολίου και για τους πολίτες άνω των 65 ετών. Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε επισημάνει κατά την ενημέρωση ότι το εμβόλιο της AstraZeneca θα μπορεί να χορηγείται και στους άνω των 65 ετών και στη χώρα μας και επισήμανε ότι «ο Απρίλιος θα είναι ένας μήνας αυξημένων παραδόσεων εμβολίων».

Εμβόλιο AstraZeneca: Θα το κάνουν και στη Γερμανία οι άνω των 65

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά πολλές ευρωπαϊκές χώρες είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη χορήγηση του εμβολίου της AstarZeneca στους άνω των 65 ετών. Ωστόσο, χθες η Σουηδία επέκτεινε τη σύσταση για χρήση του εμβολίου και σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, ακολουθώντας τα βήματα της Γερμανίας και του Βελγίου. Και η Γαλλία επέκτεινε τη χορήγηση του εμβολίου στους 65-75 ετών με συννοσηρότητες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top