Εμβόλιο AstraZeneca: Θα το κάνουν και στη Γερμανία οι άνω των 65

Την ίδια απόφαση ανακοίνωσε για την Ελλάδα ο Βασίλης Κικίλιας

Όλα όσα είπε ο Κικίλιας για κορωνοϊό και σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Η Γερμανία αλλάζει τη στάση της σχετικά με το βρετανικό εμβόλιο AstraZeneca κατά του κορωνοϊού, επιτρέποντας σε άτομα άνω των 65 να το λάβουν. 

Η Άνγκελα Μέρκελ και το κοινοβούλιο είχαν εγκρίνει το συγκεκριμένο εμβόλιο μόνο για χορήγηση σε άτομα κάτω των 65 ετών, καθώς μέχρι πρότινος υπήρχαν ανεπαρκή δεδομένα σχετικά με τις επιπτώσεις της στους ηλικιωμένους. 

Γερμανία: Παράταση του γενικού lockdown μέχρι τις 28 Μαρτίου

Η απόφαση για μη χορήγηση στους άνω των 65 στην Γερμανία οδήγησε στο δημόσιο σκεπτικισμό σχετικά με την αποτελεσματικότητά του, με ορισμένους Γερμανούς να το απορρίπτουν, αφήνοντας πολλές δόσεις αχρησιμοποίητες.

Όμως την Τετάρτη, η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, είπε ότι πρόσφατες μελέτες παρέχουν τώρα αρκετά δεδομένα για να εγκριθεί το εμβόλιο της AstraZeneca για όλες τις ηλικίες. Διάφορες μελέτες έδειξαν ότι το εμβόλιο AstraZeneca είναι πολύ αποτελεσματικό στους ηλικιωμένους.

Μέρκελ: Αρνήθηκε να κάνει το εμβόλιο της Astrazeneca δημόσια

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες πως και το Βέλγιο θα εγκρίνει το εμβόλιο για ηλικιωμένους, μετά τη Γαλλία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Το εμβόλιο της AstraZeneca γίνεται σε δύο δόσεις με χρονική διαφορά 12 εβδομάδων. Στη Γερμανία φαίνεται πως το 5% των πολιτών έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Κικίλιας: Εμβολιασμός με AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών

Στην χθεσινή ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, ο Βασίλης Κικίλιας προανήγγειλε την έναρξη χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca και σε πολίτες άνω των 65 ετών. Από τη 12η Φεβρουαρίου είχε ξεκινήσει η χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου στην ηλικιακή ομάδα 60-64 ετών σε όλη την επικράτεια. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top