Κορωνοϊός: Το πρώτο νησί που έγινε covid free στην Ευρώπη είναι ελληνικό!

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού όλοι οι κάτοικοι

Το Καστελόριζο αποκτά προβάδισμα στην παγκόσμια τουριστική κούρσα, καθώς είναι το πρώτο covid free νησί σε όλη την Ευρώπη.

Το νησί κατάφερε να κερδίσει τον κορωνοϊό χορηγώντας τις πολυπόθητες δόσεις σε όλους τους κατοίκους από 18 ετών και πάνω. 

Κρούσματα σήμερα: Τα 1.159 στην Αττική- «Βράζουν» Πειραιάς και κέντρο

«Το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι πλέον εμβολιασμένο με τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου της Pfizer. Είμαστε χαρούμενοι καθώς και οι πολίτες θέλουν να ζήσουν πιο απελευθερωμένοι το καλοκαίρι» είπε ο αγροτικός γιατρός, Σταύρος Σταυρόπουλος.

Ο διεθνής Τύπος αποθεώνει το Καστελόριζο

Στην Ευρώπη χαρακτηρίζουν το Καστελόριζο «covid free». Πρώτη και καλύτερη η ιταλική Corriere della Sera που έγραψε: «Ελλάδα, το Καστελόριζο είναι covid free. Όλοι οι κάτοικοι εμβολιάσθηκαν».

Ο ίδιος τίτλος υπάρχει και σε Huffington Post, La Stampa και Il Messagero ενώ η γερμανική Bild χαρακτηρίζει το Καστελόριζο ως τον «παράδεισο χωρίς κορωνοϊό».

Παρά τον εμβολιασμό όλοι φορούν μάσκα

Μπορεί να έχει εμβολιαστεί το 95% των κατοίκων ωστόσο δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός σ’ ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας. Η μάσκα είναι απαραίτητη.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της πανδημίας ένα χρόνο τώρα, μόνο ένα κρούσμα παρουσιάστηκε στο Καστελόριζο και αυτό ήταν εισαγόμενο. «Αισθανόμαστε πιο ασφαλείς αφού κάναμε το εμβόλιο» λένε οι κάτοικοι. 

Η απόφαση της κυβέρνησης να θωρακίσει τα μικρά νησιά δείχνει να αποδίδει. Τον δρόμο του Καστελόριζου αναμένεται να ακολουθήσει η Χάλκη όπως και άλλα μικρά νησιά του Αιγαίου.

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού όλοι οι κάτοικοι

Όλοι οι κάτοικοι έχουν στα χέρια τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού, καθώς οι περισσότεροι έχουν κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, ενώ οι μικρότερες ηλικίες αναμένεται να κάνουν τη δεύτερη δόση σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top