Παράταση lockdown στην Αττική μέχρι τις 7 Μαρτίου εισηγείται η επιτροπή

Τι εξετάζεται για το λιανεμπόριο και τα σχολεία

Παράταση του lockdown στην Αττική εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι. Ρεπορτάζ της Ειρήνης Σαββοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 19/2.

Μία εβδομάδα επιπλέον φαίνεται ότι θα πάρει παράταση το πιο αυστηρό lockdown στην Αττική, που είχε ανακοινωθεί ότι θα έχει διάρκεια μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Lockdown: Τρεις ακόμα περιοχές στο μικροσκόπιο της επιτροπής

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ειρήνης Σαββοπούλου στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, υπάρχουν εισηγήσεις για παράταση τουλάχιστον μια εβδομάδα, ενώ συζητείται το ενδεχόμενο μιας σταδιακής και υπό αυστηρούς όρους επιστροφής στην κανονικότητα, όπως η επιστροφή στο click away για τα καταστήματα. Τα σχολεία, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνουν κλειστά. 

Κορωνοϊός: Η πιθανή παράταση του lockdown και η ημερομηνία-κλειδί

Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που δεν πέφτει κάτω από το 70%, όπως θα ήταν το επιθυμητό για τους επιστήμονες, φαίνεται πως απομακρύνει το ενδεχόμενο άρσης του lockdown στην Αττική τέλος του μήνα.

Lockdown: Στο τραπέζι η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας

Ένα ακόμη θέμα που συζητούνε οι λοιμωξιολόγοι είναι η χρήση διπλής μάσκας.

Έτσι, δεν αποκλείεται να υπάρξουν συστάσεις για χρήση χειρουργικής και υφασμάτινης μάσκας σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό, όπως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ.

Προς καθολικό lockdown Εύοσμος – Κορδελιό και Ηράκλειο Κρήτης

Καθολικό lockdown για τον δήμο Ευόσμου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης φέρεται να εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι.

Προς ολικό lockdown το Ηράκλειο Κρήτης και ο δήμος Ευόσμου - Κορδελιού

Για τον δήμο Ευόσμου - Κορδελιού η εισήγηση θα γίνει γιατί παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων της αφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Όσον αφορά το Ηράκλειο, επικρατεί ανησυχία για ενδεχόμενη αύξηση κρουσμάτων, μετά τον εντοπισμό οχτώ νέων κρουσμάτων της βρετανικής μετάλλαξης, που θεωρείται και πιο μεταδοτική. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top