Αποπλάνηση 13χρονου: Ελεύθερη η καθηγήτρια με περιοριστικούς όρους

Απαγορεύεται να τον πλησιάζει σε απόσταση μικρότερη του 1χλμ.

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 35χρονη καθηγήτρια που κατηγορείται για αποπλάνηση 13χρονου μαθητή της.

Αποπλάνηση 13χρονου: Σε κατ'οίκον περιορισμό η καθηγήτρια

Το Συμβουλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμά έλυσε τη διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίνοντας ότι η κατηγορούμενη πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης να πλησιάζει τον ανήλικο σε απόσταση μικρότερη του 1 χλμ., απαγόρευση οποιασδήποτε επικοινωνίας μαζί του (διαδικτυακής, τηλεφωνικής και δια ζώσης) καθώς και παρακολούθησή της από ψυχολόγο, όπως είχε προτείνει η εισαγγελέας.

Αποπλάνηση 13χρονου: Τα κρυφά ραντεβού σε ξενοδοχεία ημιδιαμονής

Η ανακρίτρια είχε την άποψη ότι η καθηγήτρια πρέπει να προφυλακιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να συνεχίσει την αποπλάνηση του 13χρονου.

Αποπλάνηση 13χρονου μαθητή: Ζητά συγνώμη η 35χρονη καθηγήτρια

Από την Παρασκευή η 35χρονη βρισκόταν σε κάτ οίκον περιορισμό μέχρι το Δικαστικό Συμβούλιο να λύσει την διαφωνία.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

«Κύριο μέλημα της κατηγορούμενης παραμένει η προστασία του ψυχικού κόσμου του ανηλίκου» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της 35ρονης καθηγήτριας.

Αναλυτικά η δήλωση του δικηγόρου της:

«Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο κατόπιν της διαφωνίας μεταξύ της κας Εισαγγελέως και της 16ης Τακτικής κας Ανακρίτριας. Σε μια περίοδο αποκαλύψεων και κοσμογονίας για τις έμφυλες σχέσεις που οφείλουμε άπαντες να καλωσορίσουμε και να συμβάλλουμε, το Συμβούλιο κλήθηκε να κρίνει επί μίας διαφορετικής αλλά εξαιρετικά ευαίσθητης περίπτωσης.

Με οδοδείκτη την πρόβλεψη του νομοθέτη, υιοθέτησε την πρόταση της κ. Εισαγγελέως που προέβη σε μία λειτουργικά άρτια και νομικά κρυστάλλινη πρόταση. Η εντολέας μου αφέθηκε ελεύθερη από τον κατ’ οίκον περιορισμό με τους εξής περιοριστικούς όρους α) την απαγόρευση προσέγγισης του ανηλίκου παθόντα σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου β) την απαγόρευση επικοινωνίας με τον ανήλικο με οποιοδήποτε τρόπο γ) Την παρακολούθηση από ειδικό ψυχικής υγείας άπαξ, εβδομαδιαίως. Αναφορές δημοσιευμάτων σε άλλους περιοριστικούς όρους πλην των ανωτέρω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κύριο μέλημα της κατηγορούμενης παραμένει η προστασία του ψυχικού κόσμου του ανηλίκου, των οικείων του και φυσικά της οικογένειας της. Στην κατεύθυνση αυτή, πριν καν την ως άνω πρόταση, η εντολέας μου φρόντισε με δική της πρωτοβουλία να προβεί στις παραπάνω ενέργειες.

Παραμένει ιερό καθήκον όλων να σεβαστούμε την εξαιρετικά δυσχερή συνθήκη που καλούνται να διαχειριστούν τα εμπλεκόμενα μέρη και να απέχουμε από κάθε ενέργεια διατάραξης της οικογενειακής γαλήνης που τόσο έχουν ανάγκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top