Καιρός: Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός - Πού θα χιονίσει και σήμερα

Πότε θα αρχίσει να καλυτερεύει ο καιρός;

Μετά την επέλαση της «Μήδειας», η οποία «έντυσε στα λευκά» όλη τη χώρα, αλλά και δημιούργησε προβλήματα, πολλοί αναρωτιούνται πότε θα καλυτερεύσει ο καιρός. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα, Τετάρτη, στα ανατολικά και τα νότια της χώρας θα έχουμε τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά 9 με 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

«Μήδεια»: Πολλές περιοχές χωρίς ρεύμα και νερό – Τι θα γίνει με τα μέσα

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -12 (μείον 12) έως 07 και στη δυτική Μακεδονία από -20 (μείον 20) έως 01 βαθμό Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόνησσος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: Βορείων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 11 και στην Ήπειρο από -13 (μείον 13) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -08 (μείον 8) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη, με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βόρειοι 8 με 9 και στα ανατολικά τοπικά 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 00 ( μηδέν ) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Οι χιονάνθρωποι που έκλεψαν τις εντυπώσεις στην Αττική

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιότερα νησιά και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά, και σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 5 με 7 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 8 με 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Αρχικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -04 (μείον 4) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Πέμπτη 18/2/2021

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, ενώ στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα σημειωθεί χιονόνερο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις, με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι.

Η ορατότητα τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία τοπικά 6 και στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ. Πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός στη δυτική Μακεδονία.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top