Παπαευαγγέλου: 10.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα- Τι είπε για τη διπλή μάσκα

Επιβαρυμένη η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες ημέρες

Επιβάρυνση παρουσιάζει η επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με όσα είπε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Aκόμη, τόνισε ότι θα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες ποιον βάζουν στο σπίτι τους, λέγοντας ότι κολλάμε από συγγενείς και φίλους πιο συχνά.

Κορωνοϊός: 1.410 νέα κρούσματα- Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι

Ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε κυλιόμενο μέσο όρο 1.147 ανά ημέρα, ενώ, ο μέσος όρος νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε από 8,5 σε 11. 

Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε παράλληλα και στην αύξηση των ημερησίων τεστ, σε περίπου 45.000 την ημέρα. Ο μέσος όρος θετικότητας είναι στο 2,8, ενώ την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε 27% αύξηση κρουσμάτων.

Κρούσματα σήμερα: Τα 762 στην Αττική - «Καλπάζει» ο ιός στο κέντρο

Τα ενεργά κρούσματα στη χώρα αγγίζουν τις 10.000 και οι νοσηλείες ξεπερνούν τις 1.900. Ο μέσος όρος ανέρχεται σε 200 νέες εισαγωγές την τελευταία εβδομάδα. Αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνώσεων κατά 67%. Σήμερα, το 51% των κλινών ΜΕΘ κορωνοϊού στην Ελλάδα έχει καλυφθεί, ενώ στην Αττική το ποσοστό αυτό είναι 83%.

«Ασφυξία» στις ΜΕΘ για Covid – Μόνο 48 κενές στην Αττική

Εύβοια, Αττική και Αχαΐα δείχνουν επιβαρυμένο φορτίο. Σε γενικές γραμμές η Αττική έδειξε σταθεροποίηση, αλλά παραμένει ψηλά. Η αύξηση συνεχίζεται όμως, στο κέντρο της Αθήνας και τον Πειραιά. 

Εξαιρετικά αυξημένο είναι το φορτίο στη Χαλκίδα που παρασύρει και τη Βοιωτία. «Η κακοκαιρία «Μήδεια» τις επόμενες ημέρες θα μας δυσκολέψει καθώς αναμένεται μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων. Πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί» είπε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου. 

Για τη χρήση διπλής μάσκας 

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο ενδεχόμενο να γίνει απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας για πλήρη προστασία.

«Γίνεται αρκετή συζήτηση τις τελευταίες ημέρες για την ορθή χρήση της μάσκας. Το CDC ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας πειραματικής μελέτης, που έδειξε πως σε μια συνάντηση δύο ατόμων, όταν γίνεται χρήση μάσκας και από τους δύο υπάρχει προστασία, όμως με τη χρήση διπλής μάσκας αυξάνει κατά πολύ η προστασία και για τους δύο» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως λόγος γίνεται πάντα για χρήση ιατρικής μάσκας με υφασμάτινη από πάνω. Όπως είπε, οι οδηγίες δεν έχουν αλλάξει ακόμα, αλλά ομάδα της επιτροπής έχει αναλάβει να μελετήσει τις εξελίξεις και θα εισηγηθεί σχετικά την επόμενη εβδομάδα.

Πρόσθεσε πως δεν προστατεύουν οι υφασμάτινες μάσκες μονού υφάσματος, αλλά αυτές με τρεις στρώσεις υφάσματος και πως δεν αρκεί η μάσκα, αλλά η σωστή χρήση μάσκας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top