Ισραήλ - Ελλάδα: Συμφωνία συνεργασίας για το νέο φάρμακο

Επικοινωνία Τσιόδρα με τον καθηγητή Αρμπέρ που το κατασκεύασε

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το ελπιδοφόρο ισραηλινό φάρμακο 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορωνοϊού, είχε νωρίτερα σήμερα ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας

Δοκιμές φαρμάκου Covid-19 στην Ελλάδα συμφώνησαν Μητσοτάκης- Νετανιάχου!

Πρόκειται για το πειραματικό φάρμακο EXO-C24, για το οποίο Μητσοτάκης και Νετανιάχου συμφώνησαν να δοκιμαστεί σε κλινικές δοκιμές των νοσοκομείων της Ελλάδας, πριν από μερικές μέρες, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως Τσιόδρας και Αρμπέρ συμφώνησαν για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας και για άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Κορωνοϊός: Ελπίδες για νέο φάρμακο – Θεράπευσε 29 από τους 30 ασθενείς

Το νέο «φάρμακο» αποδεικνύεται 96% αποτελεσματικό σε ασθενείς, καθώς 29 από τους 30 που το έλαβαν ανάρρωσαν σε λίγες μόνο ημέρες. Είναι ένα φάρμακο εισπνοής, θεραπεία που αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ του Ιατρικού Κέντρου του Τελ Αβίβ «Σουράσκι».

Το φάρμακο αυτό καταπολεμά την επίδραση της κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στη λοίμωξη του κορωνοϊού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα – μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς, που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων – για να «παραδώσουν» μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, τα οποία ερευνά εδώ και δεκαετίες ο καθηγητής Αρμπέρ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top