Κορωνοϊός: Ελπίδες για νέο φάρμακο – Θεράπευσε 29 από τους 30 ασθενείς

Θαυματουργή συσκευή εισπνοής κατάφερε εξαιρετικά αποτελέσματα

Βάσιμες ελπίδες δημιουργεί μια νέα θεραπεία για τον κορωνοϊό.

Το νέο «φάρμακο» αποδεικνύεται 96% αποτελεσματικό σε ασθενείς, καθώς 29 από τους 30 που το έλαβαν ανάρρωσαν σε λίγες μόνο ημέρες.

Πάτρα : Νίκησε τον κορωνοϊό ο 9χρονος Μάριος

Πρόκειται για ένα φάρμακο εισπνοής και τα αποτελέσματά του έχουν ήδη χαρακτηριστεί ως ελπιδοφόρα και – από κάποιους πολύ αισιόδοξους – θαυματουργά. 

Η νέα θεραπεία αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ του Ιατρικού Κέντρου του Τελ Αβίβ «Σουράσκι».

Το φάρμακο αυτό καταπολεμά την επίδραση της κυτοκίνης – μια δυνητικά θανατηφόρα ανοσολογική αντίδραση στην λοίμωξη του κορωνοϊού που πιστεύεται ότι ευθύνεται για πολλούς από τους θανάτους που σχετίζονται με την ασθένεια.

Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιεί εξωσώματα – μικροσκοπικούς σάκους μεταφοράς, που μεταφέρουν υλικά μεταξύ των κυττάρων – για να «παραδώσουν» μια πρωτεΐνη που ονομάζεται CD24 στους πνεύμονες, τα οποία ερευνά εδώ και δεκαετίες ο καθηγητής Αρμπέρ.

«Αυτή η πρωτεΐνη βρίσκεται στην επιφάνεια των κυττάρων και έχει έναν πολύ γνωστό και σημαντικό ρόλο στην ρύθμιση του ανοσοποιητικού συστήματος» δήλωσε ο ερευνητής Σίραν Σαπίρα του εργαστηρίου του Αρμπέρ.

«Είναι μια καινοτόμος συσκευή που βασίζεται σε εξωσώματα εμπλουτισμένα σε CD24 και μπορεί να εισπνευστεί και να φθάσει απευθείας στους πνεύμονες», λέει ο καθηγητής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top