Δοκιμές φαρμάκου Covid-19 στην Ελλάδα συμφώνησαν Μητσοτάκης- Νετανιάχου!

Ελεύθερη είσοδος στην Ελλάδα τουριστών από το Ισραήλ που εμβολιάσθηκαν

Να συμμετάσχουν και ελληνικά νοσοκομεία στις κλινικές δοκιμές  σε ισραηλινό φάρμακο κατά του κορωνοϊού συμφώνησαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Ισραήλ, κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη!    

Μητσοτάκης: Ταξίδι «αστραπή» σε Κύπρο και Ισραήλ

«Το παίρνεις και συνέρχεσαι» είπε ο Νετανιάχου και αποκάλυψε ότι ο κ. Μητσοτάκης του ανέφερε ότι η Ελλάδα θα συμμετάσχει εθελοντικά στις κλινικές δοκιμές. «Ας ελπίσουμε να αποδειχθεί ότι λειτουργεί»  είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

Κατά την ίδια επίσκεψη, ο Έλληνας Υπουργός Τουρισμού Κυριάκος Θεοχάρης υπέγραψε τουριστική συμφωνία που θα επιτρέψει την εφαρμογή διμερώς του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Όταν ξεκινήσουν οι πτήσεις και έχει εμβολιαστεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του πληθυσμού του Ισραήλ, τουρίστες από τη χώρα θα έρχονται στην Ελλάδα χωρίς περιορισμούς. Η σημερινή συμφωνία θα επιτρέψει  να είναι το Ισραήλ η πρώτη χώρα που θα εφαρμοστεί διμερώς το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Κορωνοϊός: «Και νέα μέτρα, εάν χρειαστεί, για να προλάβουμε τις εξελίξεις»

«Θα ήθελα με αυτή την ευκαιρία να σας συγχαρώ για την ταχύτητα με την οποία εμβολιάζετε τον πληθυσμό σας, που θα μας επιτρέψει, όταν ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί κι άρετε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σας, να προσφέρουμε στους ισραηλινούς τουρίστες την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα δίχως πρόσθετους περιορισμούς» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη στρατηγική συνεργασία στον τομέα της Άμυνας, επισημαίνοντας ότι «είναι μεγάλη μας χαρά το γεγονός πως μια εταιρεία από το Ισραήλ έχει αναλάβει και προσφέρει υπηρεσίες αεροπορικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα για τα επόμενα 20 χρόνια» και προσθέτοντας ότι «είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει ως βάση την Καλαμάτα», ενώ ανέφερε ότι υπάρχει «πολύ σημαντικό περιθώριο για επιπλέον επενδύσεις από ισραηλινές εταιρείες στην Ελλάδα».  

Μητσοτάκης σε Αναστασιάδη: Απόλυτος ο συντονισμός μας για το Κυπριακό 

Όσον αφορά τον τουρισμό και τις κλινικές δοκιμές του φαρμάκου για τον κορωνοϊό, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:  

«Είμαι σίγουρος πως η ανάκαμψη της Ελλάδας στην μετά-Covid εποχή θα είναι ισχυρότατη. Γνωρίζω πως έχει εκφραστεί μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρείες του Ισραήλ για επενδύσεις στον τομέα των ακινήτων. Αυτό συμβαίνει ήδη στην Ελλάδα, στον κλάδο του τουρισμού. Αλλά και στον τομέα της προηγμένης τεχνολογίας, όπου η Ελλάδα κάνει σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Διαθέτουμε εξαιρετικούς μηχανικούς και πολλές διεθνείς εταιρείες αντιλαμβάνονται πως αξίζει να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα. Και είμαι βέβαιος πως και ισραηλινές επιχειρήσεις θα αδράξουν την ευκαιρία.

Επομένως, πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα. Και σίγουρα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συζητήσαμε σχετικά με αυτό το νέο φάρμακο, που τράβηξε το ενδιαφέρον μας στον διεθνή Τύπο. Με το που θα ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, θα είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχει και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές. Ας ελπίσουμε λοιπόν πως θα είναι αποτελεσματικό. Θα ανακουφιστούμε πραγματικά αν όντως βρεθεί ένα φάρμακο που μπορεί να θεραπεύσει την ασθένεια».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top