Κορωνοϊός: «Και νέα μέτρα, εάν χρειαστεί, για να προλάβουμε τις εξελίξεις»

Ανοικτό το ενδεχόμενο για ολικό lockdown

«Παίρνουμε μέτρα για να βρισκόμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε πίσω από αυτές», σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Παρά τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα, το επιδημιολογικό φορτίο παράμεινε υψηλό στις «κόκκινες» περιοχές, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση και σε αρκετές άλλες», είπε η κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Lockdown: Σκέψεις να μπει «κόφτης» στα SMS για αγορές και άσκηση

Νέα μέτρα στήριξης: Μείωση ενοικίου και για τον Μάρτιο – Ποιους αφορά

Απαντώντας σε ερώτημα για την πιθανότητα επιβολής «κόφτη» στα sms, καθώς και την απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο, είπε πως «τα δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να είναι και πρακτικά εφαρμόσιμα», αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα αυτή την εβδομάδα, ακόμη και για νέο ολικό lockdown.

«Χρειάζεται εγρήγορση για να μη φτάσουμε σε σκληρότερα μέτρα. Αξιολογούμε τα δεδομένα και, αν χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, θα ληφθούν», υπογράμμισε.

Κανονικά θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα

Νέα μέτρα: Τι απαγορεύεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ

Παράλληλα, η κα Πελώνη έκανε αυστηρή σύσταση στους ειδικούς της επιτροπής να μην εκφράζουν υποκειμενικές απόψεις και να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση.

Τι είπε για το γεύμα του Μητσοτάκη στην Ικαρία

«Να μείνουμε στην ουσία της επίσκεψής του στην Ικαρία», είπε η κα Πελώνη, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις, λόγω του αριθμού των παρισταμένων, για το γεύμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ικαρία και την οικία του βουλευτή Σάμου της Νέας Δημοκρατίας, Χριστόδουλου Στεφανάδη.

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το γεύμα Μητσοτάκη σε Ικαρία

«Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις περιοδείες του σε ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν κι αυτές που είδαμε ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης», τόνισε.

Στους 400.000 οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί μέχρι στιγμής έχουν φτάσει τους 400.000.

Ειδική ενίσχυση για εστίαση – Τι προβλέπεται για ενοίκιο και ΦΠΑ

Όπως είπε, θα υπάρξει μερική διαφοροποίηση για τους εμβολιασμούς, μόνο όσον αφορά το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στις ηλικίες 18-64 ετών.

«Θα αναπτυχθεί νέο δεύτερο σύστημα για τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 60 – 64. Θα ξεκινήσει περί τα μέσα Φεβρουαρίου», ανέφερε 

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι καταστράφηκαν λίγες δόσεις εμβολίων για τον κορωνοϊό, λόγω του μπλακ άουτ σε Αττική και Πελοπόννησο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top