Lockdown: Σκέψεις να μπει «κόφτης» στα SMS για αγορές και άσκηση

Προβληματισμός για τις ουρές στα σούπερ μάρκετ

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις.

Όπως τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το σενάριο αυτό υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος δήλωσε αντίθετος, σημειώνοντας πως πρακτικά θεωρεί ότι είναι ανεφάρμοστο.

Lockdown : Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο και ταξί

«Ως ιδέα έχει τεθεί στο τραπέζι. Είναι, όμως, πάρα πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί. Θα δούμε», είπε, συμπληρώνοντας: «Κατανοώ ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, έχει μείνει πολύ καιρό στο σπίτι του. Θέλει να πάει τη βόλτα του με έναν φίλο, τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Από την άλλη, όμως, η πανδημία επιβάλει τις κοινωνικές αποστάσεις. Πρέπει να βρούμε το σημείο ισορροπίας, δεν είναι εύκολο».

Τι θα γίνει με τα ανθοπωλεία στις 14 Φεβρουαρίου

Για τα ανθοπωλεία, είπε πως σήμερα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου και τόνισε πως είναι λογικό το αίτημά τους να ανοίξουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και γιορτής των ερωτευμένων.

Νέα μέτρα στήριξης: Μείωση ενοικίου και για τον Μάρτιο – Ποιους αφορά

«Η πρόθεση του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου. Δεν είναι μόνο οι επιχειρηματίες, που θέλουν να πουλήσουν, είναι και ο κόσμος, που θέλει να πάρει τα δώρα του. Είναι ένα ζήτημα, που θα το θέσω στην επιτροπή, κατά την εξέλιξη της πανδημίας Θα το δούμε μέσα στην εβδομάδα», είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σε ότι αφορά την απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, είπε πως «δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα στα σούπερ μάρκετ. Υπήρξαν σούπερ μάρκετ με ουρές χιλιομέτρων».

«Το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Πρέπει, λοιπόν, να βρεθεί μια ισορροπία κι αυτό αποτελεί μια δύσκολη εξίσωση», σημείωσε.

«Έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι τώρα. Η χώρα έχει κρατηθεί όρθια. Φάγαμε τον γάιδαρο και έμεινε η ουρά. Λίγο έμεινε» κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top