Επιτροπή: Εισηγείται σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης η Θεσσαλονίκη

Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια εισηγείται η επιτροπή των λοιμωξιολογών, μετά την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων στις περιοχές αυτές. Οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν να μη ληφθούν νέα μέτρα στη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο.

Μέχρι τώρα, αυστηρά μέτρα ισχύουν μόνο στην πόλη της Πάτρας, όπου τα πάντα είναι κλειστά. Ωστόσο, η περιοχή συγκεντρώνει υψηλό ιικό φορτίο και οι ειδικοί φοβούνται πως μία ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία θα επιβαρύνει ενδεχομένως και τα νοσοκομεία της Αττικής. 

Lockdown: Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα στα Ι.Χ.

Η Αχαΐα τις τελευταίες ημέρες καταγράφει τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 94 περιστατικά. Ανησυχητική η εικόνα και στην Εύβοια, όπου χθες εντοπίστηκαν 35 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, η επιτροπή αποφάσισε να παραμείνει ως έχει η κατάσταση στο Ρέθυμνο και τη Χαλκιδική, μετά από την εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων.  

Ένα βήμα πριν το lockdown Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Ρέθυμνο

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στις 18:00 και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι παρόμοια με αυτά που ισχύουν και στην Αττική.  Δηλάδή, κλειστά σχολεία και καταστήματα, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, αύξηση της τηλεργασίας, κ.α.

Οι ειδικοί, τέλος, συζήτησαν και για την Θεσσαλονίκη, ωστόσο έκριναν ότι δε χρειάζεται ακόμη η λήψη «σκληρών» μέτρων στην περιοχή, αλλά να παραμείνει σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης .

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top