Γώγος: «Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την παράταση του lockdown»

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα του ολικού lockdown στην Αττική

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα στην Αττική

Στο ολικό lockdown στην Αττική αλλά και στους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση αναφέρθηκε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από τα μισά στην «κόκκινη» Αττική

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η απόφαση για το lockdown πάρθηκε λόγω της γρήγορης αύξησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Αυτό που ανησύχησε τους ειδικούς ήταν και η πληρότητα στις ΜΕΘ, η οποία πριν από λίγες ημέρες «άγγιζε» το 55% και τώρα βρίσκεται στο 72%.

Νοσοκομεία Αττικής: Πόσες είναι οι κενές ΜΕΘ covid-19 στην πρωτεύουσα;

Ωστόσο σημείωσε ότι η κατάσταση δε χαρακτηρίζεται «τραγική», είναι όμως «πολύ ανησυχητική». «Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία, θα ήμασταν πιο χαλαροί», πρόσθεσε.

Πότε θα φανούν τα αποτελέσματα του lockdown

Αναφερόμενος στο ολικό lockdown που μπαίνει σε εφαρμογή από το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου, ο κ.Γώγος ανέφερε ότι τα αποτελέσματά του θα τα δούμε σε δυόμιση εβδομάδες. Τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δε θα υπάρξει παράταση των περιορισμών.

Ωστόσο θετικό είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται καθημερινά, καθώς «οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία και από την άλλη φαίνεται πως μεταδίδουν 67% λιγότερο τον ιό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top