Νοσοκομεία Αττικής: Πόσες είναι οι κενές ΜΕΘ covid-19 στην πρωτεύουσα;

Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ δεν συμφωνούν με τα όσα λένε στελέχη του ΕΚΑΒ

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν σκληρή μάχη καθημερινά. Την αγωνία τους κατέγραψε στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Σωτηρόπουλος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Σε καθεστώς lockdown μπαίνει από αύριο και μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου η Αττική. Επί του παρόντος η Θεσσαλονίκη δεν χρειάστηκε να ακολουθήσει ίδια μέτρα  με το καθολικό lockdown της Αθήνας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν πως η κατάσταση στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας είναι σχετικά καλύτερη.

Γνωρίζουμε ότι αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα μεταβεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση του ΕΣΥ. 

Lockdown: Επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού - Τι ισχύει για την τηλεργασία

Oι εισαγωγές στις ΜΕΘ για ασθενείς με covid-19 καθημερινά μεταβάλλονται. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ΜΕΘ της Αττικής είναι 80% καλυμμένες. Η πληροφορία αυτή όμως δεν είναι σύμφωνη με όσα λένε υψηλόβαθμα στελέχη του ΕΚΑΒ στο Star και την Κατερίνα Παπακωστοπούλου. Σύμφωνα με αυτούς, αυτή τη στιγμή υπάρχουν 80 κενές κλίνες για covid-19 σε όλο το λεκανοπέδιο, και όχι μόνο 43 όπως υποστηρίζεται. 

Lockdown Αττική: Έρχονται πιο αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων

Παράλληλα, 750 άνθρωποι νοσηλεύονται σε απλές κλίνες των νοσοκομείων Αττικής, και οι 150 από αυτού είναι οι διασωληνωμένοι. Η κατάσταση, πάντως, παραμένει οριακή για το ΕΣΥ, αλλά όχι δραματική.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top