Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Δύο ψαράδες αντιμέτωποι με το αδίκημα της ψευδορκίας

Νέες φωτογραφίες και βίντεο στα χέρια των αρχών

Οι τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση θανάτου του πρώην βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη. Όπως έγινε γνωστό, δύο από τους επαγγελματίες ψαράδες που έχουν καταθέσει για την υπόθεση κατηγορούνται για ψευδορκία.

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες αρχές έχουν πάρει δεκάδες  συμπληρωματικές καταθέσεις, εκ των οποίων και αυτές των δύο ψαράδων. Οι δύο άντρες, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν  διαφορετικά πράγματα από αυτά που αποτυπώθηκαν σε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από ερασιτεχνικό drone.

Σ.Βαλυράκης: Ψάχνουν το αλιευτικό που τον έριξε στη θάλασσα - Νέα στοιχεία

Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατέθεσε ότι είχε βγει έξω από το λιμανάκι για να φορτίσει την μπαταρία του σκάφους του, ενώ ο δεύτερος δεν είχε αναφέρει σωστά την ώρα που επέστρεψε με το σκάφος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις του λιμενικού, δε σχετίζονται με την υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη.

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η σύζυγός του

Ένα νέο πρόσωπο «κλειδί» εξετάζουν οι αρχές

Οι αρχές φαίνεται να περνούν από «κόσκινο» ένα άλλο πρόσωπο που αυτή τη στιγμή θεωρείται «κλειδί» στην υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Τασούλα Παπανικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο άνθρωπος αυτός έχει ήδη καταθέσει στους λιμενικούς, όμως οι  απαντήσεις του δεν πείθουν και ελέγχουν διεξοδικά όσα λέει.

Μάλιστα, φαίνεται να είναι παλιός τους γνώριμος, καθώς τον έχουν εντοπίσει και στο παρελθόν για σωρεία παραβάσεων μέσα στη θάλασσα. 

Νέα στοιχεία και υλικό στα χέρια των αρχών

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τρία ψαράδικα να έχουν λύσει κάβους 11:15 έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές. Επίσης, φωτογραφίες δείχνουν ότι την ίδια ώρα έλειπαν δύο ψαράδικα από το αλιευτικό καταφύγιο.

Σήφης Βαλυράκης - Μίνα Παπαθεοδώρου

Ο Σήφης Βαλυράκης με τη σύζυγό του, Μίνα Παπαθεοδώρου. Φωτογραφία αρχείου ndp

Το χρονικό της υπόθεση

Την Κυριακή 24 Ιανουαρίου ο πρώην υπουργός Σήφης Βαλυράκης βρέθηκε νεκρός σε σύμπλεγμα νησίδων απέναντι από την Ερέτρια.Αρχικά, ο θάνατός του αποδόθηκε σε πτώση από το σκάφος του, με το οποίο είχε βγει για ψάρεμα στον Ευβοϊκό. Το ιατροδικαστικό πόρισμα ανέφερε ότι ο θάνατός του επήλθε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που μάλλον προκλήθηκαν από την προπέλα του σκάφους του.

Λίγες ώρες αργότερα, η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου κατήγγειλε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε ανθρωποκτονία και έκανε λόγο για την εμπλοκή δεύτερου σκάφους στο δυστύχημα.

Αυτόπτης μάρτυρας έχει υποστηρίξει ότι αλιευτικό σκάφος βρέθηκε δίπλα στο φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη και ένα άτομο διαπληκτίστηκε μαζί του. 

Οι αρχές μελετούν την υπόθεση μέχρι σήμερα και ψάχνουν να βρουν τα ακριβή αίτια θανάτου του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top