Θάνατος Βαλυράκη: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο αυτόπτης μάρτυρας

Κατέληξε σε τρία πιθανώς εμπλεκόμενα σκάφη- Αναζητείται χειριστής drone

Τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού σκάφους που φέρεται να παρενόχλησε τον Σήφη Βαλυράκη αναζητούν οι λιμενικές αρχές. 

Ο αυτόπτης μάρτυρας που είδε την περασμένη Κυριακή, τη λογομαχία μεταξύ του πρώην υπουργού και του ψαρά, από απόσταση 500 μέτρων, έδωσε συμπληρωματική κατάθεση στο λιμενικό, το βράδυ της Τετάρτης. Κατέληξε σε τρία πιθανά σκάφη από τις περίπου τριάντα φωτογραφίες σκαφών που του έδειξαν οι αρχές.

Θάνατος Βαλυράκη: Μάρτυρας τον είδε να λογομαχεί με ψαρά

«Άκουσα το επαγγελματικό σκάφος να γυρνάει και να του λέει “θα φωνάξω το λιμεναρχείο”. Υπήρχαν κάποιες εντάσεις φωνής. Το καΐκι ανέπτυξε ταχύτητα, έφερε δύο σβούρες γύρω από το φουσκωτό, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μεγάλο κυματισμό. Καθώς έφερε τις δύο σβούρες, ο ένας έφυγε αριστερά, ο κύριος Βαλυράκης έφυγε προς την πλευρά του Κολοκυθιού και το καΐκι προς την πλευρά Λιοτρίβι» περιέγραψε το επεισόδιο στον Βαγγέλη Γκούμα και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σ.Βαλυράκης: Ψάχνουν το αλιευτικό που τον έριξε στη θάλασσα - Νέα στοιχεία

Ο αυτόπτης από το σημείο που βρισκόταν δεν μπορούσε να δει αν το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη είχε μέσα άνθρωπο. Δεν μπορούσε να φανταστεί ότι είχε πέσει στη θάλασσα βαριά χτυπημένος. 

Οι αρχές στην Ερέτρια παίρνουν διαρκώς καταθέσεις ενώ ορίσθηκαν  και πραγματογνώμονες τόσο από το λιμενικό, όσο και από την οικογένεια του πρώην υπουργού. Εξετάζουν κάθε στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στις συνθήκες θανάτου του Χανιώτη πολιτικού.

Το σημείο του επεισοδίου μεταξύ του Αλιευτικού και του Σήφη Βαλυράκη είναι ανάμεσα στα δυο νησάκια, το μεσημέρι της Κυριακής. Το φουσκωτό του πρώην υπουργού το εντοπίζουν στις 16:30 στην Αγία Τριάδα και το άψυχο σώμα του στις 20:20 το βράδυ δυο κάτοικοι που έψαχναν εθελοντικά. 

Ο ψαράς που λογομάχησε με τον Σήφη Βαλυράκη δεν αποκλείεται να συμμετείχε ακόμα και στις έρευνες για τον εντοπισμό του, προκειμένου να θολώσει τα νερά.

Το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Γκούμα από την Ερέτρια για τις έρευνες του λιμενικού

Εικόνες από drone αναζητούν οι αστυνομικοί 

Οι αρχές αναζητούν και χειριστή drone, που πιθανώς την επίμαχη ώρα κινηματογραφούσε, ενώ πιθανό είναι να γίνει και άρση τηλεφωνικού απορρήτου των ιδιοκτητών σκαφών και ψαράδων που κινούνται στην περιοχή. Στο μεταξύ, αύριο ειδική ομάδα θα εξετάσει αν τα χτυπήματα του κ.Βαλυράκη ταιριάζουν με το μέγεθος της προπέλας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top