Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Με μάσκες, αλλά χωρίς αποστάσεις

Εικόνες συνωστισμού παρά τις απαγορεύσεις - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Mαζική ήταν η συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων και εκπαιδευτικών στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. Κύριο αίτημα των διαδηλωτών είναι να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που θεσπίζει την πανεπιστημιακή αστυνομία και την κατάργηση των «αιώνιων» φοιτητών. 

λαοθάλασσα στα προπυλαια

Lockdown: Απαγόρευση συναθροίσεων για μια εβδομάδα

Χιλιάδες φοιτητές αψήφησαν την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των 100 ανθρώπων που αποφάσισε η ΕΛ.ΑΣ. για υγειονομικούς λόγους και βρέθηκαν στα Προπύλαια, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου. 

Φοιτητές στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες, ωστόσο δεν κράτησαν καμία απόσταση. Οι εικόνες από την πολυπληθή πορεία  προβληματίζει τους επιστήμονες, οι οποίοι ανησυχούν για την έκρηξη ενός τρίτου κύματος της πανδημίας. 

Συγκεντρώσεις έως 100 άτομα: Δεν ισχύει για πλατείες και πάρκα

Ο σταθμός του μετρό «Πανεπιστήμιο» έκλεισε με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. από τις 09:00 το πρωί και οι συρμοί διέρχονταν από εκεί χωρίς ωστόσο να πραγματοποιούνται στάσεις. 

Μαζική συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Χρυσοχοΐδης: Με γκλομπ και χειροπέδες αλλά χωρίς όπλα οι αστυνομικοί σε ΑΕΙ

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου έκλεισαν οι δρόμοι γύρω από τη Βουλή. Η κυκλοφορία στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Αμαλίας αποκαταστάθηκε σταδιακά.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ πραγματοποίησαν φοιτητές και εκπαιδευτικοί και στη Θεσσαλονίκη, η οποία κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. 

Φοιτητές με πανό στα Προπύλαια

Κεραμέως στο Star: Ριζικές αλλαγές στα ΑΕΙ - Τι απάντησε για την αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr , άναψαν πυρσούς, πέταξαν αβγά στο οδόστρωμα κι έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.

Φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας

Οι συγκεντρωθέντες ξεκίνησαν από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν, μέσω της Εγνατίας, προς τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Στη συνέχεια στην οδό Τσιμισκή και ανέβηκαν από την οδό Ίωνος Δραγούμη.

Συλλαλητήριο και στα Χανιά

Πανεκπαιδευτικό συλληλητήριο πραγματοποιήθηκε και στα Χανιά το μεσημέρι της Πέμπτης. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές ξεκίνησαν από την πλατεία δημοτικής Αγοράς και κατευθύνθηκαν σε δρόμους του κέντρου των Χανίων.

Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, με την αστυνομία να ελέγχει την κυκλοφορία.

 Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top