Βατόπουλος: «Πιθανό να επικρατήσει η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού»

Τι είπε ο καθηγητής για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων

Για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού αλλά και το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου μίλησε σήμερα το πρωί ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Lockdown: Απαγόρευση συναθροίσεων για μια εβδομάδα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το lockdown, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να πάμε σε ένα τρίτο «κλείσιμο», ωστόσο σημείωσε ότι «δεν είναι κάτι άμεσο». Εξάλλου υπάρχει η ανάγκη να κινείται η αγορά αλλά με μέτρα προστασίας για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού στην κοινότητα.

Όπως τόνισε, δεν έχει τεθεί κανένα θέμα να μην ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει προγραμματιστεί. 

Αναφερόμενος στη νέα μετάλλαξη του ιού, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε ότι δεν είναι απίθανο να επικρατήσει του αρχικού στελέχους, καθώς είναι πολύ πιο μεταδοτική. Επισήμανε τη σημασία του εμβολιασμού, ειδικά τώρα που είμαστε αντιμέτωποι με το νέο στέλεχος, λέγοντας πως οι εταιρίες πρέπει να επισπεύσουν την παραγωγή περισσότερων δόσεων εμβολίων.

Μαρούσι: 47 κρούσματα σε γηροκομείο - Είχαν κάνει πρόσφατα το εμβόλιο

Όσον αφορά στην απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων που ισχύει από σήμερα, σημείωσε ότι δεν ήταν απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα κρούσματα και 25 θανάτους. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 286 άτομα, ενώ 1.070 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top