Νέα καταγγελία για το ΑΠΘ: «Είσαι αδιάβαστη, να έρθεις στο γραφείο μου»

Τι ισχυρίζεται πρώην φοιτήτρια για τον συνταξιούχο πλέον καθηγητή

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στο ΑΠΘ. 

ΑΠΘ: Τι απαντά ο καθηγητής στις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση

Μία από τις φοιτήτριες, οι οποίες είχε πέσει θύμα στο παρελθόν μίλησε σήμερα και περιέγραψε πώς συμπεριφέρθηκε σε εκείνη ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας, ο οποίος φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά αρκετές φοιτήτριες. 

Η κυρία Λίνα Τσαλταμπάση υπήρξε στο παρελθόν φοιτήτρια στο συγκεκριμένο τμήμα. Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής είχε συγκεκριμένη συμπεριφορά προς αρκετές φοιτήτριες που ήταν του… γούστου του. Μάλιστα, τις προσέγγιζε είτε στα εργαστήρια, είτε στις εξετάσεις. 

Εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες φοιτητριών του ΑΠΘ για παρενόχληση

«Με προσέγγισε στις εξετάσεις, μου είπε: “ξέρω ότι είσαι αδιάβαστη, δεν έχεις καλούς βαθμούς, πρέπει να έρθεις στο γραφείο μου”». 
Εκείνη αρνήθηκε και τότε κόπηκε τρεις φορές στο ίδιο μάθημα με βαθμό «3».

Η ίδια είπε πως είχε καταγγείλει τότε το περιστατικό και μάλιστα με πολύ ηχηρό τρόπο. 

«Όλοι θυμούνται ότι είχα κάνει κακό χαμό και αναγκάστηκαν να τα “κουκουλώσουν”. H Πρυτανεία λέει ότι ποτέ δεν έγιναν καταγγελίες, εγώ σας λέω ευθαρσώς ότι έκανα», είπε.

«Υπάρχουν κι άλλες αναφορές και υπονοούμενα για παρενόχληση φοιτητριών»

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται μετά από την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, όταν μια πρώην φοιτήτρια μίλησε για τη δική της σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή στη σελίδα του τμήματος Γεωλογίας στο Facebook. 

«Υπήρξαν δεκάδες σχόλια κάτω από την αρχική ανάρτηση και κανένας δε ρώτησε για ποιον μιλάμε», είπε η Τσαλτάμπαση, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη πρώην φοιτήτρια επανέφερε την υπόθεση.

ΑΠΘ: Ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Μετά από αυτό ο σημερινός πρύτανης του ΑΠΘ προσέφυγε στην Εισαγγελία, ώστε να ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. 

Η πρώτη καταγγέλλουσα, στην ανάρτησή της ανέφερε πως πολλές κοπέλες – θύματα δεν έκαναν καταγγελία, γιατί απειλούνταν από τον καθηγητή ότι δε θα πάρουν ποτέ πτυχίο, ενώ η ίδια έκανε 23 χρόνια να πάρει πτυχίο. 

Θεσσαλονίκη: Kαταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του ΑΠΘ

«Οι πρώην φοιτήτριες , συνειδητοποίησαν τώρα που μαζεύτηκαν ότι, τότε που απευθύνονταν σε άλλους καθηγητές για να καταγγείλουν τον συγκεκριμένο τους έλεγαν το ίδιο ποιηματάκι για να μας αποπροσανατολίσουν», είπε η κυρία Τσαλταμπάση.

Η ίδια, πάντως, θα καταθέσει σήμερα στην Ασφάλεια, και, όπως είπε, θα κατονομάσει τρεις άνδρες που ήταν μάρτυρες της παρενόχλησης. Επόμενη θα είναι η κατάθεση της γυναίκας που έκανε την καταγγελία στο Facebook, που θα δώσει τέσσερα ονόματα φοιτητριών, που έπεσαν επίσης θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ίδιο καθηγητή.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top