Βατόπουλος: Αν πάει καλά το λιανεμπόριο, ίσως ανοίξει μετά η εστίαση

«Να τηρούνται τα μέτρα – Εύκολα ξεφεύγει η κατάσταση»

Κάλεσμα στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα, ειδικά από τη Δευτέρα, που ανοίγει η αγορά, γιατί εύκολα μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση με την πανδημία, απηύθυνε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Τα κρούσματα έχουν ελαττωθεί αλλά δεν έχουν εξαφανιστεί. Τον Μάιο είχαμε ελάχιστα κρούσματα, και είδαμε ότι είναι εύκολο να ξεφύγει η κατάσταση. Προϋποθέσεις είναι να τηρούνται τα μέτρα- το 2ωρο sms και οι αποστάσεις. Και η λεπτομερής επιδημιολογική επιτήρηση για να εντοπίσουν οι αρμόδιοι ότι ξεφεύγει η κατάσταση και να επιστρέψουμε στο lockdown», είπε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, μιλώντας στο Open.

Μάλιστα προειδοποίησε πως ακόμη και τη Δευτέρα, που ανοίγει η αγορά, μπορεί να ληφθούν αποφάσεις για νέο κλείσιμο, εάν υπάρξει καταστρατήγηση των μέτρων.

Πώς θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα η αγορά

«Αν γεμίσει η Ερμού σαν να είναι διαδήλωση, σημαίνει ότι δεν μπορούμε να πείσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται καλό σύστημα επιτήρησης, αν δούμε ουρές τη Δευτέρα το απόγευμα μπορεί και την ίδια μέρα να παρθούν αποφάσεις», υπογράμμισε.

Δε θα ισχύει το sms των 2 ωρών για τα κομμωτήρια

O κ. Βατόπουλος είπε πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε πόσο εύκολα εξαπλώνεται ο κορονοϊός από περιοχή σε περιοχή, αλλά επειδή τονίστηκε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην οικονομία, η επιτροπή συναίνεσε να γίνει αυτή η προσπάθεια. Μπορούμε να πάμε και την Τρίτη να ψωνίσουμε ή αν δούμε κόσμο να πάμε λίγο αργότερα».

Ο κ. Βατόπουλος είπε πως το άνοιγμα της αγοράς θα φέρει αύξηση κρουσμάτων και τόνισε: «Δεν μπορώ να υπολογίσω το ρίσκο. Θα αυξηθούν λίγο τα κρούσματα. Kάθε άνοιγμα της κινητικότητας αυξάνει τα κρούσματα, αλλά ελπίζω να μη γίνει σε αριθμό που δεν θα είναι διαχειρίσιμος».

Lockdown: Έρχονται αποφάσεις για κυνήγι, ψάρεμα και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Στον αντίποδα, ο καθηγητής Μικροβιολογίας είπε πως εάν κερδηθεί το στοίχημα με το λιανεμπόριο, τότε ίσως να ανοίξει και η εστίαση στη συνέχεια.

«Δυστυχώς διασκέδαση και εστίαση έρχονται σε δεύτερο στάδιο. Αν πάει καλά το λιανεμπόριο θα μπορέσουμε να συναινέσουμε. Η επιτροπή έχει αποφασίσει να παίρνονται οι αποφάσεις κάθε Παρασκευή, πιθανώς στο επόμενο δεκαπενθήμερο. Να το πω και απλά, “όποιος καίγεται από τον χυλό, φυσάει και το γιαουρτι”, πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top