Δε θα ισχύει το sms των 2 ωρών για τα κομμωτήρια

Προειδοποίηση Γεωργιάδη για νέο lockdown, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Δε θα αφορά τα κομμωτήρια και τις υπηρεσίες, που λειτουργούν με ραντεβού, το sms με το χρονικό περιθώριο των δυο ωρών, που θα ισχύσει από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι: «Στα κομμωτήρια δεν ισχύει το sms των 2 ωρών. Τα κομμωτήρια θα λειτουργήσουν όπως στις γιορτές. Παίρνεις τηλέφωνο, κλείνεις το ραντεβού σου και με το ραντεβού πας στο κομμωτήριο».

«Όταν έχεις στείλει το μήνυμα 2, για ψώνια, μπαίνεις σε όποιο κατάστημα θέλεις, αρκεί να έχει χώρο. Κάθε κατάστημα, με βάση την υπουργική απόφαση που θα εκδώσουμε, θα πρέπει να έχει αναρτήσει στην είσοδο σε εμφανές σημείο τον μέγιστο αριθμό ατόμων που επιτρέπεται να έχουν μέσα με βάση τα τετραγωνικά τους» προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των ελεγκτικών αρχών, αλλά να ξέρουν και οι πελάτες», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Lockdown: Έρχονται αποφάσεις για κυνήγι, ψάρεμα και πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η κυβέρνηση δε φοβάται για διασπορά του ιού εντός των καταστημάτων.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι οι επιχειρήσεις θα τηρήσουν τα μέτρα. Η ανησυχία μας είναι να μη υπάρξει συνωστισμός έξω από τα καταστήματα. Γι' αυτό το λόγο διευρύναμε και το ωράριο και βάλαμε και την Κυριακή, για να διαμοιράσουμε τον κόσμο σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό εύρος», είπε.

Πώς θα λειτουργήσει από τη Δευτέρα η αγορά

Παράλληλα, προειδοποίησε για νέο lockdown, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα και αυξηθούν τα κρούσματα.

«Κάνω δημόσια έκκληση σε όλους. Να χρησιμοποιήσουμε αυτό τον βαθμό ελευθερίας με σύνεση και σωφροσύνη. Να μην παραβιάσουμε το δίωρο, να φοράμε τις μάσκες μας,να τηρούμε τις αποστάσεις. Εάν τα τηρήσουμε , όλα θα πάνε καλά. Εάν δε τα τηρήσουμε θα “τσιμπήσει” η πανδημία. Και εάν “τσιμπήσει”, θα αναγκαστούμε αν τη σταματήσουμε», είπε και πρόσθεσε: «Αν δούμε φαινόμενα συνωστισμού, θα τα κλείνουμε (σ.σ. τα καταστήματα). Θα παρεμβαίνουμε προληπτικά».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top