Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Στα «λευκά» η Πάρνηθα - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» πλησιάζει, όμως τα στοιχεία άλλαξαν κι έτσι με βάση τα νέα δεδομένα οι μετεωρολόγοι προχώρησαν σε αναθεωρημένη πρόγνωση. Πριν από λίγο η ΕΜΥ εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. 

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Σύμφωνα με αυτό διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας θα επηρεάσουν τη χώρα από την Πέμπτη (14-01-2021) το βράδυ με κύρια χαρακτηριστικά:

  • Τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις
  • Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες
  • Τους θυελλώδεις ανέμους 
  • Τον ισχυρό παγετό

Ο Γιάννης Καλλιάνος, είχε αναφέρει στο Facebook ότι πρόκειται για μια «αλλοπρόσαλλη» κακοκαιρία με τα στοιχεία να μην επιτρέπουν ασφαλή πρόγνωση. Οι μετεωρολόγοι, μάλιστα, διευκρινίζουν πως η πρόγνωση αλλάζει συνεχώς και τα συστήματα που πλήττουν και θα πλήξουν τη χώρα τις επόμενες μέρες προβληματίζουν ιδιαίτερα τους μετεωρολόγους. 

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια στην Αττική - Στην «κατάψυξη» η χώρα

Το ψυχρό μέτωπο αναμένεται να σαρώσει τη χώρα μας σήμερα και αύριο. Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά, ενώ θα αυξηθεί η ένταση των ανέμων στο Αιγαίο, προκαλώντας χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές στης Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. 

Το πρωί της Παρασκευής οι χιονοπτώσεις θα σταματήσουν στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Στερεά και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 400 μέτρων. 

Το πρωί του Σαββάτου αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη. 

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Έκλεισαν τα σχολεία στη Φλώρινα

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε χαμηλά υψόμετρα στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και στα πεδινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Τι θα γίνει στην Αττική

Όσον αφορά στην Αττική, τα χιόνια τελικά θα πέσουν το πρωί της Παρασκευής, αλλά σε υψόμετρα άνω των 400 – 500 μέτρων στα βόρεια του νομού. 

Έτσι ενώ οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για χιονοπτώσεις στην Εθνική Οδό, στο ύψος του Μαρτίνου/Μαλακάσας, τελικά στο σημείο αυτό θα έχουμε χιονόνερο μόνο και οι χιονοπτώσεις θα περιοριστούν τα ψηλοτερα σημεία του νομού. 

Το Σάββατο, αναμένεται ένα νέο κύμα χιονοπτώσεων στην Αττική σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 200 – 300 μέτρων, ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού αναμένονται βροχή και χιονόνερο και αρκετό κρύο που θα εντείνεται λόγω των ισχυρών ανέμων. 

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιονίζει στην Πάρνηθα

Ήδη στα λευκά έχει ντυθεί από το πρωί η Πάρνηθα, με το θερμόμετρο στο καταφύγιο Μπάφι να δείχνει -2 βαθμούς Κελσίου. 

Καιρός: Έρχεται ο «Λέανδρος» να βάλει στον πάγο όλη τη χώρα

Ο υπεύθυνος του καταφυγίου, που ανέβασε ένα βίντεο από τη χιονισμένη Πάρνηθα, σημείωσε πως από το βράδυ αναμένεται πιο έντονη χιονόπτωση. 

Το καταφύγιο Μπάφι είναι κλειστό λόγω της πανδημία κορωνοϊού. 

Σε επιφυλακή η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται σε επιφυλακή για την κακοκαιρία «Λέανδρος», η οποία έχει ήδη αρχίσει να πλήττει περιοχές της χώρας.

Κακοκαιρία: Πλημμύρες και καταστροφές σε Έβρο, Καρδίτσα και Τρίκαλα

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. 

Με τη σειρά του ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ενημέρωσε πως παραδόθηκαν εξήντα τόνοι αλατιού στους δήμους και διαβεβαίωσε πως η περιφέρεια είναι έτοιμη για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, που είναι και υπεύθυνος για τους Δήμους της χώρας, βρέθηκε το πρωί στον Αγιο Στέφανο, εκεί που βρίσκεται το «στρατηγείο» της περιφέρειας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, με τα εκχιονιστικά μηχανήματα και τα μηχανήματα έργου, καθώς και με το αλάτι που έχει αρχίσει ήδη να διανέμεται στους δήμους που αναμένεται να δεχτούν το «χτύπημα» του «Λέανδρου».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top