Σύψας: «Πιθανόν να ξανακλείσουν τα σχολεία»

Βδομάδα τη βδομάδα οι αποφάσεις

Τα σχολεία άνοιξαν σήμερα, όμως μπορεί να ξανακλείσουν αν υπάρξει νέα επιδημιολογική έκρηξη. Αυτό ξεκαθάρισε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, Νίκος Σύψας, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός έξω από τα σχολεία. 

Lockdown: Στο σχολείο με μάσκα και… κουβέρτα

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως οι γονείς πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. 

«Το άνοιγμα των σχολείων θα έχει επίδραση στην επιδημία, το ξέρουμε. Αλλά όμως έχουμε εκτιμήσει ότι το όφελος που θα έχουν τα παιδιά είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο από το άνοιγμα των σχολείων. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί. Κυρίως δε θα πρέπει να συνωστίζονται γύρω από το σχολείο», είπε και συνέχισε:

Lockdown: Άνοιξαν δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία

«Δεν πλησιάζουμε την πόρτα του σχολείου και αποφεύγουμε τις κοινωνικές επαφές έξω από το σχολείο για να μην υπάρξει διασπορά του ιού. Οι ηλικιωμένοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πλησιάζουν την πόρτα του σχολείου με κόσμο».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να ξανακλείσουν, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως αυτό είναι πολύ πιθανόν, καθώς μπαίνουμε στη δύσκολη περίοδο του χειμώνα. 

Άνοιγμα σχολείων: Αυτά είναι τα μέτρα για δημοτικά και νηπιαγωγεία

«Θα παίρνουμε αποφάσεις βδομάδα τη βδομάδα. Κάθε βδομάδα θα παίρνουμε διαφορετικές αποφάσεις. Αυτό δε σημαίνει πισωγύρισμα. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε λίγο μπροστά από την επιδημία. Μπαίνουμε σε μία περίοδο με κυλιόμενα lockdown και μέτρα ακορντεόν», τόνισε.

Όπως είπε ο ιός δεν έχει φύγει, αλλά αντίθετα συντρίβει χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία, όπου η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή. 

Παπαευαγγέλου: Γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν το άνοιγμα των σχολείων

«Έχουμε εικόνες κολάσεως που εξελίσσονται σε αυτές τις χώρες. Δεν πρέπει να είμαστε ανέμελοι στην Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή ο ιός κρατιέται σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Μην παίζουμε με αυτό», ξεκαθάρισε.

Τέλος, για τον εμβολιασμό σημείωσε ότι δεν είναι τρομακτικά αισιόδοξος και εκτιμά ότι μέχρι τον Ιούνιο θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε τις ευπαθείς ομάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top