Άνοιγμα σχολείων: Αυτά είναι τα μέτρα για δημοτικά και νηπιαγωγεία

Τι άλλαξε συγκριτικά με τον Σεπτέμβριο όποτε ξεκίνησε η σχολική χρονιά

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του στις 7/1 έκανε γνωστό ότι τα δημοτικά θα ανοίξουν στις 11/1

Η δια ζώσης εκπαίδευση επανέρχεται στην καθημερινότητα των μικρών μαθητών (νηπιαγωγείων και δημοτικών) αλλά και των μαθητών της Ειδικής Αγωγής από την ερχόμενη Δευτέρα (11/1), μαζί και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να τηρούνται στις σχολικές μονάδες. 

Παπαευαγγέλου: Γιατί οι ειδικοί εισηγήθηκαν το άνοιγμα των σχολείων

Τα μέτρα που ισχύουν είναι σχεδόν τα ίδια με αυτά που ίσχυαν τον περασμένο Σεπτέμβριο όταν ξεκίνησε η σχολική χρονιά. 

Άνοιγμα σχολείων: Τι SMS θα πρέπει να στέλνουν οι γονείς

Αναλυτικότερα:

  • υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • χρήση αντισηπτικών
  • ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση
  • σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών
  • σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού

Εικόνες συγχρωτισμού παρατηρούνταν κυρίως από γονείς και κηδεμόνες που πήγαιναν να αφήσουν ή να παραλάβουν τους μαθητές από το σχολείο. Έτσι, λήφθηκαν επιπλέον μέτρα για την αποφυγή συγχρωτισμού όπως τη διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων και την είσοδο και έξοδο από διαφορετικές πύλες του σχολείου όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα παραπάνω για το πώς θα λειτουργήσουν δια ζώσης οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top