Αυστηρά μέτρα για τα Χριστούγεννα: Αστυνομικοί και μπλόκα παντού

Έξονυχιστικοί έλεγχοι σε εθνικές οδούς και διόδια

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 21/12 για τα μέτρα που θα ισχύουν στις γιορτές των Χριστουγέννων.

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση ενόψει της γιορτής των Χριστουγέννων για το αν θα τηρηθούν τα μέτρα του lockdown. Επί ποδός θα βρίσκονται χιλιάδες αστυνομικοί, ενώ θα στηθούν πολλά μπλόκα, όπου θα πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Με τον κωδικό «6» η μετακίνηση για το τραπέζι των Χριστούγεννων

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα και αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα τα νέα μέτρα που θα ισχύουν τις ημέρες των γιορτών.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει ήδη καταστήσει σαφές ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, ώστε να αποφευχθεί κάθε είδους συνωστισμού που θα μπορούσε να προκαλέσει «έκρηξη» νέων μολύνσεων.

Σκληρό lockdown την Πρωτοχρονιά αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα

Για τον λόγο αυτό τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θα βρίσκονται στην υπηρεσία τους για να επιβλέπουν την τήρηση των μέτρων, ενώ στους δρόμους της Αττικής θα βρίσκονται 3.000-4.000 αστυνομικοί.

«Σύμμαχος» οι καταγγελίες πολιτών

Όπως είναι φυσικό η αστυνομία δεν είναι δυνατό να γνωρίζει τι γίνεται σε κάθε σπίτι και πόσα άτομα θα είναι συγκεντρωμένα σε κάθε ρεβεγιόν.

Αστυνομικές πηγές έχουν ήδη αναφέρει ότι το «κριτήριο» των πολιτών θα είναι εκείνο που θα τους «κατευθύνει» σε ενδεχόμενα παράνομα πάρτι πολλών ατόμων, μέσω των καταγγελιών.

Ανοιχτά σήμερα σούπερ μάρκετ, μαγαζιά λιανικής με click away και κομμωτήρια

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι πολίτες έχουν καταγγείλει στην αστυνομία παράνομα πάρτι, με την παρέμβαση της αστυνομίας να είναι άμεση. Σε περίπτωση, μάλιστα, που υπάρχουν συγκεντρώσεις άνω των εννέα ατόμων σε κάποιο σπίτι, τότε θα ενημερώνεται ο Εισαγγελέας και μόνο εάν αυτός δώσει εντολή θα γίνεται έρευνα για να διαπιστωθεί το αδίκημα, αναφέρουν αστυνομικές πηγές.

Αυστηρή επιτήρηση μετά τις 10 το βράδυ

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις ημέρες των γιορτών θα ισχύει από τις 22:00 μέχρι τις 05:00 τα ξημερώματα.

Παράλληλα, το βράδυ θα αναπτυχθούν μετά τις 22:00 ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλα τα κεντρικά οδικά δίκτυα, για να διαπιστωθεί εάν τηρήθηκε το προβλεπόμενο ωράριο από τους συμμετέχοντες σε ρεβεγιόν.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείεται να πραγματοποιεί και σαρωτικούς ελέγχους κυριολεκτικά σε όλους τους διερχόμενους οδηγούς κεντρικών δρόμων. 

έλεγχοι αστυνομίας

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης κάνει ρεβεγιόν σε άλλο σπίτι υπενθυμίζεται ότι έχει γίνει ήδη σαφές ότι θα πρέπει να έχει επιστρέψει σπίτι του πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να φιλοξενηθεί στο σπίτι όπου έκανε ρεβεγιόν και να επιστρέψει μετά τις 5 της επόμενης ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, το πρωί της Τρίτης, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό 6 ή να έχουν την αντίστοιχη βεβαίωση κυκλοφορίας, ώστε να μετακινηθούν στο ρεβεγιόν.

Αστυνόμευση και στις πλατείες

Εξίσου αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και σε πεζούς, ενώ αστυνομική παρουσία θα υπάρχει σε πλατείες και πάρκα, όπου θα μπορούσαν να οργανωθούν υπαίθρια «ρεβεγιόν».

Μπλόκα θα υπάρχουν, επίσης, στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων πόλεων και συγκεκριμένα στους σταθμούς διοδίων αλλά και στους παράδρομους αυτών. Ειδικά για τα διόδια οι έλεγχοι θα είναι καθολικοί και όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα θα περνάνε από έλεγχο.

Στόχος είναι να μην υπάρξουν απόπειρες πολιτών να μεταβούν σε κάποιον άλλο νομό, από αυτόν που μένουν, για να κάνουν γιορτές με συγγενικά τους πρόσωπα.

αστυνομία lockdown

Αυστηρότεροι έλεγχοι σε εμπορικούς δρόμους

Η εικόνα συνωστισμού των τελευταίων ημερών σε πεζόδρομους και πλατείες, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την πλατεία Συντάγματος, προβλημάτισε τις Αρχές που αναμένεται να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα.

Συγκεκριμένα πεζοί αστυνομικοί σε ομάδες θα ελέγχουν πολίτες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρούνται τα πρωτόκολλα για το click away.

έλεγχοι αστυνομίας

Στη Δυτική Αττική από 18 Δεκεμβρίου υπάρχει εφαρμογή ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου με εντατικούς ελέγχους λόγω του καθολικού lockdown. Ειδικά στον Ασπρόπυργο, τη Μάνδρα και την Ελευσίνα όπου έχουν επιβληθεί πιο αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, οι έλεγχοι θα είναι πολλοί αυστηροί αυστηροί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Έλεγχοι και έξω από ναούς τις ημέρες που θα λειτουργούν

Σύμφωνα με πληροφορίες, Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές καθώς και οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας έρχονται σε επαφή με μητροπολίτες και ιερείς με σκοπό να υπάρξει συνεργασία στην τήρηση των μέτρων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top