Κορωνοϊός: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας - Όλο το χρονοδιάγραμμα

Τι προβλέπει το πλάνο της επιχείρησης «Ελευθερία»

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους για τον εμβολιασμό στη χώρα μας.

Το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού των εταιριών Pfizer/BioNTech εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και η χώρα μας αναμένεται να ξεκινήσει τον εμβολιασμό στις 27 Δεκεμβρίου.

«Πράσινο» φως και από την Κομισιόν για το εμβόλιο της Pfizer

Όπως ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα, στις 26 Δεκεμβρίου θα φτάσουν στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις που θα είναι 9.750, με τους υγειονομικούς υπαλλήλους να είναι οι πρώτοι που θα τους χορηγηθεί η πρώτη δόση.και σύμφωνα το πλάνο της επιχείρησης «Ελευθερία». θα χορηγηθούν στο υγειονομικό προσωπικό, όπως προβλέπει το πλάνο της επιχείρησης «Ελευθερία».

Εγκρίθηκε το εμβόλιο της Pfizer από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη, το χρονοδιάγραμμα του εμβολιασμού στη χώρα μας έχει ως εξής:

1)    Στις 26 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα των 9.750 δόσεων των εμβολίων.

2)    Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και Ασκληπιείο Βούλας.

Κορωνοϊός: Μπορεί η νέα μετάλλαξη του ιού να επηρεάσει το εμβόλιο;

3)    Στις 28 Δεκεμβρίου θα γίνει διανομή των δόσεων των εμβολίων στα εξής νοσοκομεία: Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ΑΧΕΠΑ, πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Νοσοκομείο Πάτρας

4)    Στις 29 Δεκεμβρίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στα παραπάνω νοσοκομεία.

5)    Ως τις 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει 83.850 δόσεις του εμβολίου.

6)    Ως το τέλος Ιανουαρίου θα παραλάβει 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις ως τέλος Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις, η Ελλάδα θα παραλάβει ως το τέλος Μαρτίου 1.265.550 δόσεις. Σε αυτές αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο οι δόσεις από τις Moderna και AstraZeneca όταν και αν εγκριθούν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Μόσιαλος: Επηρεάζει η μετάλλαξη του κορωνοϊού το εμβόλιο;

Ποιοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Όπως έχει γνωστό από τις πρώτες ημέρες, οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας είναι εκείνοι που θα εμβολιαστούν πρώτοι. Θα ακολουθήσουν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με προτεραιότητα αυτούς σε δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας ή κλειστές δομές χρόνιων πασχόντων και ατόμων με άλλα προβλήματα και οι ευπαθείς ομάδες.

Ο γενικός πληθυσμός θα ξεκινήσει αργότερα τα εμβόλια, εντός του 2021.

Πώς θα κλείνετε ραντεβού

Όσον αφορά στα ραντεβού για το εμβόλιο, αυτά θα κλείνονται ηλεκτρονικά μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω της άυλης συνταγογράφησης, δηλαδή με SMS στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών.

Ως εναλλακτικά κανάλια για όσους δε διαθέτουν την απαραίτητη εξοικείωση με το Διαδίκτυο θα χρησιμοποιηθούν τα φαρμακεία, αλλά και τα ΚΕΠ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top