Μετά το click away έρχεται το drive through για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα

Πώς θα παραλαμβάνουμε τις παραγγελίες μας

εμπορικό κέντρο

Με τα καταστήματα να έχουνε ανοίξει από χθες με την υπηρεσία του click away, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα λειτουργούν με τη μέθοδο του drive through. 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει αγοραστική κίνηση την περίοδο των εορτών, χωρίς όμως να τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία, τώρα που και οι ταχυμεταφορές έχουν μπλοκάρει από τον όγκο των παραγγελιών. 

Αντιδρούν οι έμποροι: «Ανοίξτε την αγορά με ραντεβού και όχι click away»

Τα μέτρα για τη λειτουργία της μεθόδου drive through στα εμπορικά κέντρα συμπεριλαμβάνονταν στο ΦΕΚ της απόφασης για το click away, η οποία ανέφερε συγκεκριμένα: 

Ανοίγουν σήμερα βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ - Πώς θα λειτουργούν

«Οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα και όσες λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου "κατάστημα εντός καταστήματος" (shops-in a-shop), μπορούν να αναπτύξουν τη διαδικασία εξ αποστάσεως προαγοράς/προεπιλογής μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας (click away) σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο».

Πώς λειτουργεί το drive through στα εμπορικά κέντρα

Τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν οι καταναλωτές προκειμένου να παραλάβουν τις παραγγελίες τους παρουσίασε σε ρεπορτάζ του το Μega. 

Click away: Με προβλήματα έγινε η πρεμιέρα

Σύμφωνα με αυτό, στα εμπορικά κέντρα υπάρχουν συγκεκριμένοι χώροι από τους οποίους θα γίνεται παραλαβή των προϊόντων, με τους καταναλωτές να φτάνουν σε αυτούς με το αυτοκίνητο, έχοντας μαζί τους την ταυτότητα και αποδεικτικό της αγοράς τους. Αφού επιδείξουν τα παραπάνω, θα παραλαμβάνουν την παραγγελία τους χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητο, θα υπογράφουν έγγραφο παραλαβής και θα φεύγουν.

Σημειώνεται ότι προϋπόθεση είναι να έχει γίνει η παραγγελία ηλεκτρονικά και να έχει προπληρωθεί με κάρτα, καθώς δε θα δίνεται η δυνατότητα για πληρωμή στο σημείο.

Click away: Ποια προϊόντα απαγορεύεται να πωλούνται στα σούπερ μάρκετ

Στη μέθοδο του drive through είχε αναφερθεί χθες ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, αναφέροντας πως στα εμπορικά κέντρα υπάρχει ήδη η δυνατότητα παράδοσης παραγγελιών μόνο σε όσα έχουν ανοιχτό χώρο μπροστά και παραδίδουν εμπόρευμα σε σταντ που έχουν στηθεί σε εξωτερικό χώρο. 

Σε ερώτηση για την πιθανότητα να προκληθεί συνωστισμός με αυτόν τον τρόπο, ο Νίκος Παπαθανάσης είπε: 

Click away: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία των καταστημάτων

«Αυτά τα καταστήματα λειτουργούν ως shops in a shop. Δηλαδή η λειτουργία τους είναι κεντρική. Γι’ αυτό δε θα υπάρχει ένα σταντ ανά κατάστημα. Θα γίνει κεντρική διανομή με ευθύνη του mall. Θα γίνει κεντρικά αυτή η λειτουργία, για να μην υπάρξει αυτό το φαινόμενο».

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top